Найкращі гостренькі помідори на закуску

Гостренькі закуска з помідорів — це родзинка будь-якого застілля! Вона виходить соковитою, з легким кисло-солодким відтінком і часниково-пряним ароматом. Ця закуска справжня кулінарна бомба!

Повне захоплення складно передати словами, її треба спробувати! А ще, важливе для наших хазяєчок, що вона дуже проста у приготуванні, швидка в маринуванні (всього лише півгодини — і можна подавати) і економна по грошах (особливо в літній період)! Тому, не бачу підстав відкладати: давайте приготуємо найкращі гострі помідори на закуску разом з «Дуже смачно» і приємно здивуємо своїх близьких!

Склад продуктів

  • помідори середнього розміру — 6 штук;
  • рослинне масло — 3 столові ложки;
  • часник — 2-3 зубчики;
  • оцет 6% (бальзамічний, яблучний або винний) — 1 столова ложка;
  • зелень петрушки, кропу — 10-20 грам;
  • цукор — 0,5 чайної ложки (за смаком);
  • сіль — 0,5 чайної ложки (за смаком);
  • гірчиця — 0,5-1 чайна ложка (за смаком);
  • мелений чорний перець — за смаком.

Найкращі гостренькі помідори на закуску: покроковий процес приготування

  • Зелень кропу і петрушки промиваємо під проточною водою, обсушуємо і дрібно кришимо. Нам знадобиться 2 повні столові ложки подрібненої зелені. Замість свіжої можна використовувати заморожену зелень. Тільки в цьому випадку розморожуємо її, відкидаємо на сито, щоб стекла зайва волога, і злегка обсушуємо на дошці.
  • Часник натираємо на дрібній тертці або пропускаємо через часникодавку. Також замість часникових зубков, можна застосувати зелені пір’я: дрібно їх кришимо і злегка мнемо товкачиком, щоб вони краще розкрили свій аромат.
  • Гірчицю в цьому рецепті можете використовувати будь-яку, мені дуже подобається готувати з діжонської. Також кількість регулюйте по своєму смаку.
  • Оцет краще використовувати 6%: винний, яблучний або бальзамічний — вони більш ароматні й корисні. Але якщо таких немає, то можна замінити на звичайний столовий 9%. За рецептом на це кількість інгредієнтів, беріть ⅔ столової ложки, а можна навіть трохи менше (кислоту завжди можна додати).
  • Рослинна олія можна використовувати будь-яке, але мені подобається готувати більше з нерафінованою, так як воно більш насиченою.
  • Сіль і цукор беремо в рівних частинах, але тут також спираємося на свій смак.
  • Покрокове приготування маринаду (у розрахунку на 6 середніх помідорів): з’єднуємо рослинне масло, оцет, цукор, сіль, гірчицю, мелений перець, подрібнену зелень і часник. Всі інгредієнти добре перемішуємо.
  • Вимиті помідори нарізаємо кільцями, товщиною приблизно 0,7-1 сантиметр.
  • Збираємо кільця помідорів в цілісний вигляд і кожен шар промазуємо маринадом. Викладаємо на блюдо стійкої стороною вниз.
  • Відправляємо в холодильник на півгодини, щоб закуска з помідорів промаринувалася.
  • За півгодини помідори просочилися чудовим ароматом, стали гострими і дуже смачними. Для зручності, при подачі на стіл, розріжте їх на 2 частини. Завдяки соковитості і ненав’язливою пікантності, така закуска відмінно поєднується з будь-яким м’ясом, рибою, гарніром — її можна подавати під всі! Готуйте разом з нами смачно, швидко і оригінально, а наші покрокові рецепти допоможуть зробити це без утруднень.

    Самые лучшие остренькие помидоры на закуску

    Приємного апетиту.