Дуже смачні пиріжки з м’ясом: повернення в дитинство

Не можу втриматися: так хочу повідати вам рецепт дивного блюда, яке дуже любила готувати моя бабуся — дуже смачні пиріжки з м’ясом.

Це споконвічно російський рецепт, за яким готують багато господинь, використовуючи при цьому різні секрети. У бабусі теж були свої секрети, які робили домашні пиріжки не тільки нереально соковитими, але і зовнішньо вони були дуже красивими. Здавалося б, ну що такого особливого в цьому пиріжку з дірочкою? Виходить, що вдалий і простий рецепт тіста, соковитий фарш із м’яса і ваше величезне бажання смачно приготувати і є основний секрет цієї страви. Так що, пропоную швидше починати готувати.

Інгредієнти

  • пшеничне борошно вищого сорту — 550 грам;
  • тепла кип’ячена вода — 0,2 літра;
  • два курячих яйця;
  • коров’яче розтоплене вершкове масло — 80 грам;
  • цукор пісок білий — 25 грам;
  • сухі дріжджі — 10 грам;
  • сіль — 8 грам.

Для м’ясної начинки

  • м’ясо яловичини — 0,7 кілограма;
  • ріпчаста цибуля — сто грам;
  • коров’яче вершкове масло (потрібно розтопити) — 70 грам;
  • сіль, мелений чорний перець — на ваш смак (приправити м’ясо).

Для змазування

  • одне куряче яйце;
  • коров’яче вершкове масло кімнатної температури — 40 грам.

Дуже смачні пиріжки з м’ясом: покроковий рецепт

  • У глибоку миску просіваємо борошно пшеничне. З’єднуємо всі сухі інгредієнти: вісім грам солі, двадцять п’ять грам цукру і десять грамів сухих дріжджів. Все перемішуємо, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися.
  • Далі продовжуємо додавати залишилися інгредієнти для тіста: два курячих яйця, теплу воду і розтоплене коров’яче вершкове масло. Починаємо замішувати тісто. Потім накриваємо миску кришкою або харчовою плівкою і ставимо в тепле місце без протягів, для підняття. Приблизно на одну годину.
  • Перед тим, як додавати дріжджі в борошно, їх варто перевірити на придатність. Для цього залийте їх теплою водою і додайте трохи цукру. Якщо через 10 хвилин з’явилася пінка, дріжджі придатні до використання.
  • Після того, як тісто підніметься у свій перший раз (з двох), трохи обминаємо його. Потім накриємо ще раз і поставимо в бік, дочекаємося, поки воно підніметься ще один раз.
  • Поки тісто буде підніматися, займемося приготуванням начинки. Візьмемо ріпчасту цибулю, почистимо його й наріжемо дрібними кубиками.
  • М’ясо яловичини необхідно перемолоти. Для цього скористаємося м’ясорубкою.
  • Беремо сковороду. Виливаємо вершкове масло (що вже у нас розтоплене). Розігріваємо його і смажимо цибулю, поки він не прийме ніжно золотий колір. Після додаємо готовий фарш. Смажимо приблизно 5-7 хвилин. Сильно сушити м’ясо не потрібно, так як воно буде готуватися в духовці. Коли сковороду вимкнули, солимо і перчимо за смаком. Все добре перемішуємо.
  • Повернемося до тесту. Воно знову підійшло, навіть трохи більше, ніж у перший раз. Тепер його потрібно перенести на робочу поверхню, на якій будемо з ним працювати. Присипаємо її борошном і викладаємо тісто.
  • Зовсім невеликий шматочок відірвемо і залишимо для прикраси. Решту тіста ділимо на 12 рівних шматочків. Скачуємо з них колобки. Накриваємо 11 колобків і починаємо розгортати перший, до діаметру 10 сантиметрів. Використовуємо при цьому качалку.
  • В серединку додаємо щедро начинки. Защипуємо краю, але не повністю. Залишаємо середину відкритою. Так робимо з усіма шматочками підготовленого тіста.
  • Після цього щедро змащуємо деко вершковим маслом.
  • Викладаємо розтягаї на відстані один від одного. Залишаємо на деку для вистоювання на 15-20 хвилин. За 5 хвилин включаємо духовку і починаємо її розігріти до 180*С.
  • Тим часом повертаємося до відкладеного шматочку тесту для прикраси. Розкачуємо його в тонкий прямокутний пласт. Відрізаємо не надто тонку смужку, приблизно 1 сантиметр завтовшки 20 сантиметрів завдовжки.
  • Зробимо ножем насічки у вигляді ялинки з двох протилежних сторін. Прикрашаємо ними розтягаями. Прикрашайте по своєму смаку: можна стрічками, косичками, защипами — придумуйте і творіть. Більш детально цей процес можете подивитися на відео під рецептом.
  • І в самому кінці змащуємо збитим яйцем: тоді після випікання розтягаї буде красивий і рум’яний.
  • Випікаємо в попередньо розігрітій духовці 30 хвилин.
  • Готові розтягаї виймаємо з духовки і змащуємо розтопленим вершковим маслом. Воно в свою чергу додасть не тільки ніжний смак, але і приємний вершковий аромат.
  • У кожен розтягаї (там, де начинка) додамо по одній чайній ложці вершкового масла або по одній столовій ложці м’ясного бульйону.
  • Накриваємо гарячі смачні пиріжки з м’ясом рушником і йдемо заварювати чай. В такому вигляді вони дійдуть і гарненько просочаться вершковим маслом. Вийшло все, ну дуже смачно. Та так, що на одному расстегае дуже складно зупинитися. Вони швидко відлітають на сніданок, на обід і на вечерю. Приготуйте їх своїм домочадцям: впевнена, що захват і захоплення гарантовані.

    Вкуснейшие расстегаи с мясом: возвращение в детство

    Приємного апетиту.