Шикарний яблучний насипний пиріг

Цей десерт може здатися трохи дивним. Та й правда, адже готувати ми його будемо з сухого тесту. Але саме це і надає страві особливого смаку, а також робить його надзвичайно цікавим. Такий пиріг можна подавати до чаю або приготувати до приїзду гостей. ми впевнені, він обов’язково справить на них приємне враження.

Необхідні продукти

  • 1 склянка манної крупи
  • 1 склянку пшеничного борошна
  • 1 склянка цукру
  • 200 грамів вершкового масла
  • 3 чайні ложки розпушувача
  • 5 яблук
  • 50 грам горіхів
  • 1 столова ложка кориці

Починаємо приготування

  • Форму для випічки промазуємо рослинним маслом.
  • У борошно просіваємо розпушувач і перемішуємо. Додаємо в неї манну крупу і цукор, все перемішуємо.
  • Горіхи подрібнюємо і кладемо в миску. Очищені яблука натираємо на тертці і додаємо в миску. Туди ж кладемо корицю і все перемішуємо.
  • Вершкове масло натираємо на тертці.
  • На дно форми викладаємо половину підготовленого вершкового масла і присипаємо борошняний основою. Зверху викладаємо яблучну начинку і розрівнюємо. Потім знову борошняна основа, потім яблука і ще раз суміш з борошна. Останнім шаром викладаємо вершкове масло і ставимо форму в духовку, розігріту до 180 градусів.
  • Випікаємо пиріг 25 хвилин, потім дістаємо, присипаємо цукром і ставимо знову в духовку ще на 5 хвилин. Через відведений час пиріг дістаємо і залишаємо до повного охолодження. Тільки після цього виймаємо з форми і подаємо до столу.
  • Спробуйте також лимонний пиріг без випічки. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Шикарный яблочный насыпной пирог

    Приємного апетиту!