Насипний яблучний пиріг «Три склянки»: все змішали – і готово

Насипний яблучний пиріг дуже просто приготувати!

Змішали всі три склянки інгредієнтів, зробили начинку – і все: залишилося тільки дочекатися, коли духовка завершить розпочату вами справу! Головне, яблука потрібно вибирати соковиті: від цього залежить якість випічки. Пиріг виходить ніжний і смачний. Хто не любить яблучні пироги? Усі люблять: але завжди є час возитися з тестом. Подібний шедевр кулінарного мистецтва зможе зробити навіть початківець кулінар: і порадувати рідних смачною ароматною випічкою. Пироги з яблуками і взимку подарують вам часточку сонячного літа.

Необхідні інгредієнти

  • манна крупа – 1 склянка (160 грам),
  • пшеничне борошно– 1 склянка (130 грам),
  • цукровий пісок – 1 склянка (180 грам),
  • розпушувач – 1,5 чайні ложки,
  • яблука – 5 штук,
  • масло вершкове – 30 грам,
  • молоко – 1 склянка (200 мл),
  • лимонний сік – 2-3 столових ложки,
  • цукрова пудра – для декору.

Як приготувати насипний яблучний пиріг «Три склянки»

  • Яблука, ретельно відмиті і обсушені, разом з шкіркою натираємо на крупній тертці.
  • Яблучну суміш перекладаємо в миску і поливаємо лимонним соком.
  • Всі сухі інгредієнти змішуємо в одній мисці: борошно, цукор, манну крупу, розпушувач.
  • Рада. Можна використовувати розпушувач, зроблений своїми руками.
  • Для пирога приготуємо роз’ємну форму діаметром 20 сантиметрів.
  • Форму промазуємо рослинним маслом (або спеціальної антипригарній емульсією), застеляємо пергаментом і знову промазуємо.
  • Суху суміш ділимо на 4 рівні частини.
  • Натерті яблука ділимо на 3 частини.
  • У форму висипаємо першу частину сухої суміші, розрівнюємо шар.
  • Викладаємо яблука, розрівнюємо.
  • Повторюємо шари і закінчуємо сухою сумішшю.
  • Вершкове масло кладемо в молоко, розігріваємо суміш і поливаємо верх пирога.
  • Виделкою, тонким ножем або великий шпажкою протикаємо весь пиріг, щоб молоко пройшло всі шари.
  • Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку: на 40-50 хвилин.
  • Готового пирога даємо охолонути 10-15 хвилин виймаємо з форми.
  • Посипаємо зверху цукровою пудрою.
  • Торт без крему! Насипний яблучний пиріг «Три склянки» виходить просто шикарний! Його можна подавати до столу відразу, в теплому вигляді: з молоком або чаєм цей десерт буде як не можна до речі! Справжній шедевр, який можна зробити на швидку руку, зі звичайних продуктів. У вашій родині люблять солодкі пироги? Заходьте на наш сайт і вибирайте рецепти на свій смак.

    Насыпной яблочный пирог «Три стакана»: все смешали – и готово

    Приємного всім чаювання.