Чудовий пиріг з капустою: ще один рецепт улюбленої випічки

Один з найулюбленіших рецептів несолодких пирогів з овочами, які любила готувати моя бабуся — чудовий пиріг з капустою.

Пишне бездріжджове тісто: ніжне і, одночасно, має приємну хрустку скоринку. Начинка з капусти із зеленню і яйцями насичує організм і додає сил. Такий пиріг можна подавати з чаєм на сніданок, а також як святкове блюдо на стіл. Виходить дуже красивий круглий пиріг, з високими округлими бортами і ніжною начинкою всередині. Що ж, скоріше беріть на замітку наш рецепт.

Інгредієнти

Для тіста

  • пшеничне борошно вищого сорту — 200 грам;
  • рослинна рафінована олія — 60 грам;
  • йогурт — 100 грам;
  • сіль — 4 г;
  • розпушувач — 5 грам.

Для начинки

  • капуста білокачанна -300 грам;
  • яйця курячі варені — 4 штуки;
  • зелень кропу — 3-4 столові ложки;
  • зелена цибуля — 3-4 столові ложки;
  • сметана густа — 80-100 грам;
  • сіль — 4 г або по смаку;
  • чорний мелений перець — за смаком;
  • сир твердий — 40-50 грам;
  • вода (окріп) — 500 мілілітрів.

Чудовий пиріг з капустою: покроковий рецепт

  • Беремо глибоку миску і просіваємо в неї пшеничне борошно. Також додаємо до неї сіль і розпушувач. Перемішуємо все віночком.
  • Робимо в борошні невелику лунку по центру і додаємо рослинне масло і йогурт кімнатної температури. Йогурт можна використовувати будь жирності: головне, щоб він був без добавок, натуральний.
  • Замішуємо еластичне тісто. Потім накриваємо миску харчовою плівкою і залишаємо на тридцять хвилин при кімнатній температурі. Це потрібно зробити для того, щоб клейковина, яка знаходиться в борошні, стала активно працювати (набухати).
  • Приступимо до капусти. У сезон молодої капусти я використовую саме її. Шаткуємо за допомогою ножа або, якщо є спеціальна терка для шинкування, можна скористатися нею. Перекладаємо в глибоку миску і заливаємо окропом. Залишаємо на 15 хвилин.
  • Поки капуста залита водою, поставимо на плиту варити курячі яйця. Для цього наколюємо яйця за допомогою голки або канцелярського гвоздика. Викладаємо на дно невеликої каструлі. Заливаємо холодною водою і ставимо на плиту на середній вогонь. Після закипання варимо 10 хвилин. Потім зливаємо всю воду і заливаємо холодною водою з-під крана. Даємо повністю охолонути у воді. Після цього яйця дуже просто чистяться.
  • Тим часом вимиємо свіжу зелень кропу і свіжий зелений лук. Дамо стекти зайвій воді і промокнем паперовим рушником. Нарізаємо дрібно кріп і перекладаємо в окрему миску. Цибулю нарізаємо невеликими кільцями і відправляємо до подрібненого кропу.
  • Через 15 хвилин повернемося до нашої капусті. Вона вже стала досить м’якою. Беремо друшляк і відкидаємо на нього капусту. Ставимо над мискою або каструлею і даємо стекти всій воді.
  • Перекладаємо всю капусту до готової зелені в мисці. Далі, за допомогою яйцерізки, нарізаємо чотири курячі яйця. Або яйця наріжте на невеликі кубики на обробній дошці ножем.
  • Додаємо сіль і перець за смаком. Можна також додати спеції, якщо ви любите пікантний смак.
  • Щоб все перемішати, заправляємо начинку густою сметаною. Це повинна бути сметана з високим відсотком жирності (більше 20%). Відмінно підійде домашня, якщо така у вас є. Ретельно перемішуємо. Пробуємо трохи на смак і додаємо, якщо чогось не вистачає. Ставимо начинку ненадовго в бік.
  • Повертаємося до тесту. Рясно посипаємо робочу поверхню борошном. Викладаємо шматок тіста. За допомогою качалки розкачуємо його в коло товщиною 3-4 міліметра.
  • Деко застеляємо папером для випічки (пергаментом). За допомогою качалки переносимо розкачане тісто на деко. Розміщуємо приблизно по центру.
  • На центр тіста викладаємо начинку, трохи вирівнюємо її від країв. Начинка повинна знаходитися на відстані 3-4 сантиметрів від бортів.
  • Далі загортаємо вільні краї тіста, роблячи через деякі проміжки защипи. Після чого трохи придавлюємо округлі борту до начинки.
  • Після всього посипаємо пиріг тертим на дрібній тертці сиром.
  • Розігріваємо духовку до 190*С. Випікаємо пиріг на середньому рівні, 25-30 хвилин.
  • Потім дістаємо його, знімаємо з дека, переносимо на блюдо або дерев’яну дощечку і охолодити при кімнатній температурі.
  • Подавати пиріг можна як в теплом, так і в холодному вигляді.
  • Домашній пиріг з капустою наповнить ваш будинок смачним ароматом випічки. Приготувати його абсолютно не складно, навіть для новачка на кухні. Тісто готується дуже просто і швидко, а начинка супер проста. Рекомендую такий рецепт всім любителям несолодких закусочних пирогів.

    Великолепный пирог с капустой: еще один рецепт любимой выпечки

    Бажаємо вам смачних результатів роботи і приємного апетиту!