Таджин з баранини і свіжої квасолі

Таджин — блюдо, яке готується в спеціально посуді. Але, якщо у вас її немає, то ми пропонуємо його приготувати в мультиварці. Квасоля надає страві особливу ніжність, а спеції — аромат і смак. М’ясо в такому блюді виходить ніжним і буквально тане в роті. Вам варто спробувати!

Необхідні продукти

  • біла квасоля — 250 гр
  • вода — 1 л
  • оливкова олія — 1 ст. л
  • баранина — 850 гр
  • цибуля — 1 шт
  • часник — 3 зубчики
  • паприка — 1,5 ст. л
  • коріандр, кумін, ямайський перець, мелена кориця — по 1/2 ч. л
  • щіпка кайєнського перцю
  • овочевий бульйон — 250 мл
  • морква — 2 шт
  • м’ята
  • сіль, перець

Починаємо приготування

  • Квасоля заливаємо водою і залишаємо на всю ніч. А потім відварюємо до готовності.
  • Лук очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками. Очищений часник подрібнюємо. Очищаємо моркву і нарізаємо кружечками.
  • Баранину нарізаємо шматочками і обсмажуємо з усіх боків до рум’яного стану. Потім солимо, перемішуємо і перекладаємо на тарілку.
  • У каструлю наливаємо олію, кладемо цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору. Всипаємо в нього всі спеції, перемішуємо. Потім вливаємо бульйон, ще раз перемішуємо і додаємо м’ясо, моркву і квасолю. Знову все перемішуємо.
  • Виставляємо функцію «Тушкування» на 40-50 хвилин і чекаємо закінчення режиму. Потім перевіряємо м’ясо на готовність, якщо все нормально, то подаємо до столу. У готове блюдо додаємо трохи оливкової олії і трохи м’яти.
  • Як гарнір до такої страви можна подати диво-гарнір з макаронів. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Таджин из баранины и свежей фасоли

    Приємного апетиту!