Найсмачніший грузинський суп «Харчо»: вийде навіть у початківців господарок

Дуже наваристий, ароматний, смачний грузинський суп «Харчо». Рецепт приготування цього супу не складний, вийде навіть у новачків. Кількістю рису регулюємо густоту.

З тієї кількості, що пропоную я, суп виходить середньої густоти. Всі інгредієнти розраховані на 3,5-4 літри води. Приготуйте такий суп: впевнена, що ви не розчаруєтеся! Апетитне, в міру гостре і пікантне перше блюдо, зігріє вас в холодні зимові дні і подарує масу позитивних емоцій. Цей суп давно вже зайняв лідируючі позиції в меню всіх, хто проживає на території колишнього СРСР (і не тільки).

Необхідні інгредієнти

  • яловичина – 1,4 кілограма,
  • цибуля ріпчаста – 1 штука,
  • свіжі помідори без шкірки (або у власному соку) – 400 грам,
  • приправа хмелі-сунелі – 1,5 столових ложки,
  • соус ткемалі – 4 столових ложки,
  • гостра аджика – 2-3 столових ложки,
  • цукор – 1 чайна ложка,
  • рослинна олія – 3 столових ложки,
  • довгий рис – 5 столових ложок (з розрахунку 1,5 столових ложки рису на 1 літр бульйону),
  • подрібнені волоські горіхи – 2 столових ложки,
  • зелень кінзи + петрушка – 4 столових ложки,
  • часник – 2-3 зубчики часнику (подрібнити ножем),
  • сіль – за смаком,
  • чорний мелений перець – за бажанням.

Як приготувати найсмачніший грузинський суп «Харчо»

  • Все м’ясо (спочатку його треба промити): і м’якоть, і ребра – обсмажуємо на сковороді в невеликій кількості рослинного масла, до рум’яної скоринки, і перекладаємо в каструлю.
  • Рада. Використовуйте для обжарювання м’яса ароматне домашнє масло з травами: воно ідеально підходить для цієї страви.
  • Потім заливаємо яловичину водою і ставимо на вогонь, варимо до готовності: щоб м’ясо відходило від кісток. Не забуваємо зняти пінку!
  • Готове м’ясо викладаємо в миску, вибираємо кістки і прибираємо плівку. Великі шматки м’яса нарізаємо на більш дрібні, знову кладемо в каструлю, ставимо на вогонь.
  • На сковороді в рослинному маслі, обсмажуємо цибулю до м’якості, додаємо до нього помідори, аджику, соус ткемалі, хмелі-сунелі, цукор, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин.
  • Після того, як м’ясо в каструлі закипить, висипаємо рис і варимо 10 хвилин, а потім додаємо піджарку, лавровий лист, подрібнені підсмажені волоські горіхи, сіль.
  • Після закипання варимо 5-6 хвилин. Знімаємо пінку. Лавровий лист прибираємо з супу, а додаємо дрібно подрібнену петрушку, кінзу і часник.
  • Перемішуємо і знімаємо з вогню. Накриваємо кришкою і даємо настоятися 5-6 хвилин. Все, можна подавати до столу!
  • Найсмачніший грузинський суп «Харчо» виходить апетитним, ароматним, наваристим! В холодний морозний день зігріє вас і підніме настрій! Доповніть його ароматним домашнім хлібом або смачними коржиками – і відразу стане тепліше і затишніше. Інші рецепти перших страв (і не тільки) дивіться на нашому сайті.

    Самый вкусный грузинский суп «Харчо»: получится даже  у начинающих хозяек

    Приємного всім апетиту.