Найсмачніша юшка з лосося: відмінне блюдо на обід

Дорогі друзі, хочу поділитися з вами секретом приготування найсмачнішої наваристої юшки домашнього приготування.

Завдяки цьому рецепту, вуха виходить дуже ароматною і смачною, з запахом багаття. Пам’ятаєте смак рибної юшки, приготовленої в лісі на вогнищі? Смачніше супу я не їла! Так ось, зараз у вас є чудова можливість влаштувати у себе на кухні справжній пікнік: і приготувати разом зі мною домашню вуха.

Інгредієнти

  • риба (голова лосося) — 1 штука;
  • морський окунь (без голови) — 1 тушка;
  • петрушка — 1 пучок;
  • кріп — 1 пучок;
  • зелена цибуля — 1 пучок;
  • цибуля ріпчаста (середній розмір) — 2 — 3 штуки;
  • картопля (середній розмір) — 5 -6 штук;
  • помідори свіжі — 3 штуки;
  • лавровий лист — 3 — 4 штуки;
  • запашний перець (горошком) — за смаком;
  • білий мелений перець — за смаком;

Найсмачніша вуха: покроковий рецепт

  • У велику каструлю наливаємо воду (десь половину її обсягу) і кидаємо туди нашу рибку.
  • Порада: щоб юшка вийшла дуже смачна і навариста, я рекомендую варити її саме з голови риби. А голова лосося ще й дуже м’ясиста і смачна, тому юшка з неї виходить відмінна.
  • Рибу потрібно попередньо підготувати. Голову ретельно очищаємо від залишків луски, добре промиваємо під проточною водою і видаляємо зябра. Якщо зябра не видалити, то бульйон вийде мутний і буде гірчити. Невелику тушку морського окуня (без голови), також чистимо від луски, добре промиваємо (особливо всередині) і нарізаємо шматочками.
  • Кладемо в каструлю товсті стебла зелені (кропу і петрушки), накриваємо кришкою і даємо закипіти.
  • Коли риба трохи провариться, знімаємо каструлю з вогню і виймаємо на окрему тарілку рибну голову і стебла зелені. Залишаємо тільки запашний рибний бульйон з шматочками окуня.
  • Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо досить крупно (на 6 — 8 частин) і підсмажуємо на абсолютно сухий сковорідці до зарум’янювання. (Імітуємо смаження на відкритому вогні).
  • Каструлю з рибним бульйоном ставимо на вогонь, і кладемо очищену і нарізану картоплю.
  • Потім відправляємо в каструлю цибулю.
  • Також на сухій сковороді обсмажуємо спеції: лаврові листочки і запашний перець горошком (кілька горошин). Коли листя і горошини перцю потемніють, відправляємо їх у каструлю з юшкою.
  • По своєму смаку додаємо білий мелений перець. Але також відмінно підійде і більш поширений чорний мелений перець.
  • Продовжуємо варити нашу домашню вуха до готовності картоплі. Коли картопля стане м’якою, то можна вважати, що вуха майже готова.
  • Тепер на сухій сковороді обсмажуємо крупно нарізані свіжі помідори до зарум’янювання. Помідори необхідно кидати в кінці варіння, щоб вони зберегли свою форму і яскравий смак (саме це мені найбільше подобається в даному рецепті рибного супу). Якщо помідори переварити, то вони розваряться і втратять свій свіжий смак і колір.
  • Готові помідори кладемо в каструлю.
  • Накриваємо каструлю з наваристою юшкою, томатами, картоплею кришкою.
  • Вимикаємо вогонь і залишаємо настоятися 10 -15 хвилин.
  • А тим часом підготуємо зелень.
  • Зелена цибуля, листя петрушки і кропу дрібно нарізаємо.
  • Нарізану зелень ми не кидаємо в каструлю, а кладемо в тарілку з юшкою порційно. Таким чином, вона не втратить свій яскравий колір і чудовий аромат.
  • Якщо в риб’ячій голові у вас є м’ясо (як у моєму випадку), то його очищаємо від кісток і кладемо в тарілку з юшкою.
  • Наливаємо смачну юшку з картоплею і помідорами в порційні тарілки, посипаємо нарізаною зеленню і подаємо до столу.
  • Дуже смачно виходить, якщо юшку подавати в гарячому вигляді: зі свіжим хлібом або лавашем. Вона виходить навариста, ароматна і яскрава. Шматочки рибки в світлому бульйоні з овочами, тонка нотка серпанок — смакота. Обов’язково приготуйте юшку з картоплею і помідорами у себе на кухні.

    Самая вкусная уха из лосося: отличное блюдо на обед
    Приємного апетиту.