Я дуже люблю рибу у всіх її рецептурних проявах. Риба смажена, риба запечена, риба по-грецьки…
Це джерело корисних речовин, а так само великий бонус – низька калорійність. Адже риба набагато корисніше, ніж яловичина, курятина, а тим більше свинина. Сьогодні я пропоную вам рецепт риби в кисло-солодкому соусі, приготовленої в східному стилі, який, сподіваюся, допоможе урізноманітнити ваше меню. Таким чином можна приготувати будь-яку: білу або червону не кістляву рибу. Рецепт придатний для пісного харчування, але тоді забираємо з інгредієнтів коньяк.
Інгредієнти
- 1 кілограм рибного філе (я брала тріску);
- 3 яйця;
- 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю;
- 2 столові ложки борошна;
- 50 грам твердого сиру;
- 6 столових ложок маргарину;
Для соусу
- 9 столових ложок дрібно нарізаних маринованих овочів (пікулів);
- по 6 чайних ложок кукурудзяного крохмалю, цукру, коньяку (вино);
- по 3 чайні ложки рослинної олії, томатного будь-якого соусу;
- по 1 чайній ложці оцту, сушеного імбиру;
- сіль за смаком.
Риба в кисло-солодкому соусі: покроковий рецепт
- Змішати для кляру кукурудзяний крохмаль, борошно і тертий на тертці(краще на дрібній) твердий сир (можна додати приправу для риби).
- Рибу порізати на шматочки 2 на 2,5 см.
- Збити яйця.
- Розігріти на сковороді маргарин.
- Рибні шматочки макаємо в яйце, потім в паніровку і викладаємо на гарячу сковороду. Зайву паніровку прибираємо, щоб на сковороді не горіла.
- Підсмажені шматочки викладаємо на паперовий рушник. Щоб прибрати зайвий жир.
- Готуємо соус: дрібно ріжемо мариновані овочі і обсмажуємо на сковороді;до овочів додаємо всі інгредієнти соусу і тушкуємо 5 хвилин.
- Викладаємо рибу на деко(у вогнетривкий посуд), заливаємо соусом і тушкуємо в духовці 5-10 хвилин.
- Даємо настоятися, можна подавати до столу як в теплом, так і в холодному вигляді. Можна посипати кунжутом.
Рибка під таким соусом просто смакота, робиться швидко і просто, а результат перевершує всі очікування! Ароматна, соковита, може бути і як святкове блюдо. Спробуйте це королівське блюдо хоча б раз, і воно з першого шматочка підкорить ваше серце і назавжди стане вашим улюбленим блюдом!
Приємного апетиту.