М’ясна закуска «Люкс»: неймовірно просто і дуже смачно

Зварили м’ясо, промазали заправкою – і все! Насправді – це страва заслуговує на свою назву: м’ясна закуска «Люкс»!

М’ясо виходить соковитим, пікантним і, в той же час, ніжним. Ножем довго пиляти не доведеться! Один рух – і ласий шматочок вже на вилочці! Його хочеться не просто їсти, а смакувати! Ну, дуже смачне м’ясо! Не треба смажити! Процес приготування страви чимось схожий на рецепт холодцю: але тільки чомусь. М’ясо вариться в бульйоні з овочами. Але в лоток ми бульйон заливати не будемо: замінимо його ароматним соусом зі сметани, часнику і волоських горіхів. Поєднання інгредієнтів, може бути, і не зовсім звичне: але результат виходить приголомшливим. Красу страви ви можете оцінити відразу: подивіться на фото.

Необхідні інгредієнти

  • м’ясо – 0,8-1 кілограм
  • цибулина – 1 штука,
  • морква – 1 штука,
  • сіль,
  • чорний мелений перець (суміш перців),
  • запашний перець горошком – 5-6 штук,
  • чорний перець горошком – 5-6 штук,
  • лавровий лист – 2-3 штуки.

Для заправки

  • сметана – 100-150 грам,
  • майонез – 100-150 грам,
  • волоські горіхи – 1-2 жмені (чим більше, тим смачніше),
  • часник – 1 головка,
  • сіль, перець – за смаком.

М’ясна закуска «Люкс»: покроковий процес приготування

  • М’якоть (у мене свинина, але можна взяти яловичину ріжемо на пластинки і відбиваємо, солимо, перчимо. Нарізаємо на середні порційні шматочки.
  • Очищені овочі (цибуля і морква) нарізаємо кружечками.
  • На дно каструлі викладаємо кружечки цибулі, потім щільними шарами м’ясні шматочки і зверху кружечки моркви. Солимо.
  • Заливаємо вміст каструлі холодною водою: на 1-2 сантиметри вище м’яса. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
  • Знімаємо всю пінку, у каструлю додаємо запашний перець, чорний перець горошком, лавровий лист. Накриваємо кришкою і варимо, при повільному кипінні, приблизно 1,5 години.
  • Знімаємо каструлю з вогню і залишаємо м’ясо охолонути і ущільнитися в бульйоні: на 5-6 годин.
  • Готуємо заправку. Змішуємо сметану і майонез, додаємо в суміш підсушені і нарубані волоські горіхи, подрібнений часник, сіль і перець, перемішуємо.
  • Рада. Як зробити домашню сметану з молока і масла, дивіться на нашому сайті. Там же ви знайдете рецепт приготування смачного густого майонезу за 30 секунд.
  • Дістаємо м’ясо з каструлі: без моркви і цибулі.
  • На дно лотка для заливних страв викладаємо шар заправки, на неї кладемо шар м’яса, знову шар заправки і знову шар м’яса. Зверху викладаємо всю решту заправку. Накриваємо кришкою і ставимо в холодильник на 5-6 годин.
  • З лотка перекладаємо м’ясо на сервірувальну тарілку (красиво) і промазуємо заправкою. З моркви вирізаємо квіточки і прикрашаємо закуску зверху. Доповнюємо гілочками кропу.
  • М’ясна закуска «Люкс» виходить нереально смачною і ніжною! А адже приправ було мінімум! Часнику можна покласти і менше: але пікантність закуски буде вже інший! Варене м’ясо, в сметанно-майонезній заправці, з часником – це круто! Доповнити блюдо можна гарніром із запеченої картоплі і шматочками домашнього хліба. Безліч цікавих рецептів ви знайдете на нашому сайті: чекаємо в гості.

    Мясная закуска «Люкс»: невероятно просто – и очень вкусно

    Приємного всім апетиту.