Малосольна червона риба за 15 хвилин: експрес рецепт

Як засолити червону рибу? Цей рецепт як паличка-виручалочка, якщо терміново потрібна малосольна червона риба.

Якщо навіть і не терміново, то риба, зроблена за 15 хвилин, виходить краще і смачніше, ніж в ресторані! І ви самі, по своєму смаку, можете регулювати смак риби на сіль! Ароматний готуємо маринад заздалегідь і остуджуємо. Червону рибу, засоленість за цим рецептом, можна використовувати для приготування салатів, закусок, бутербродів. А можна просто доповнити гарніром із святкового запеченого картоплі – і насолодитися смаком.

Необхідні інгредієнти

  • сьомга, горбуша або інша червона риба – 500 грам,
  • сіль – 3 столових ложки,
  • цукор – 1 столова ложка,
  • лавровий лист – 2 штуки,
  • перець горошок – 10 штук,
  • коріандр (насіння) – 1/2 чайної ложки,
  • чорний мелений перець (перед подачею, за бажанням),
  • вода – 500 мл,
  • коньяк – 1 столова ложка (або горілка),
  • оливкова або рослинне масло – 1-2 столових ложки.

Малосольна червона риба за 15 хвилин: як приготувати своїми руками

  • У сотейник наливаємо воду, кладемо в неї сіль, цукор, лавровий лист, перець горошком, коріандр і ставимо на вогонь.
  • Після закипання варимо рівно 1 хвилину і вимикаємо. Маринад повинен повністю охолонути.
  • Заморожену рибу злегка відтає і нарізаємо на порційні шматочки. Коли риба повністю розмерзнеться, перекладаємо її в миску.
  • В охолоджений маринад наливаємо столову ложку коньяку або горілки, заливаємо рибу. Залишаємо рибу на 10-15 хвилин, а потім викладаємо на паперовий рушник.
  • Другим паперовим рушником просушуємо рибу зверху. Рибу перекладаємо на сервірувальну тарілку і злегка змащуємо рослинним маслом.
  • Якщо ви готуєте заздалегідь таку рибу, накрийте його плівкою і поставте в холодильник. Якщо рибу тримати в маринаді 10 хвилин, вона виходить малосольною, через 15 хвилин риба буде трохи посоленее.
  • Ось така смачна малосольна червона риба у нас виходить! Класна закуска до новорічного столу домашнього приготування: і всього 15 хвилин потрібно, щоб риба була готова до подачі на стіл! Малосольну сьомгу або горбушу можна доповнити гарніром із запеченої картоплі. Можна зробити з неї бутерброди, використовувати в салатах – чи просто смакувати зі шматочком чорного хліба. Інші рецепти, здатні полегшити вам життя, дивіться на нашому сайті.

    Малосольная красная рыба за 15 минут: экспресс рецепт

    Приємного всім апетиту.