Курка, запечена в їстівної тарілці

Курка в їстівної тарілці унікальне блюдо, яке можна поставити на святковий стіл разом з формою, в якій вона запікалася. Таке блюдо дуже ефектно виглядає і виходить неймовірно смачним. Тарілка готується з прісного тіста, яке може замінити хліб. До того ж тісто просочується соком і ароматом м’яса, що робить його дуже апетитним.

Пісне заварне тісто можна приготувати за рецептом з нашого сайту. Але за бажанням його можна замінити на дріжджове або листкове, смак страви від цього зовсім не постраждає.

Необхідні продукти

  • 4 курячих стегенця
  • кілька часточок лимона
  • 6 зубчиків часнику
  • 1 столова ложка базиліка (сушеного)
  • 4 столові ложки рослинної (оливкової) олії
  • сіль і перець за смаком
  • тісто прісне

Починаємо приготування

  • Часник очищаємо і рубаємо на дрібні шматочки. Перекладаємо в миску, додаємо сушений базилік, сіль, перець і рослинне масло. Все добре перемішуємо.
  • М’ясо промазуємо приготованим соусом і залишаємо маринуватися.
  • тісто розгортаємо в тонкий пласт і викладаємо у форму (22 див.).
  • Підготовлене м’ясо перекладаємо на тісто, а між ним викладаємо скибочки лимона. Готове тісто защипуємо по краях і змащуємо олією. Заготівлю ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. І випікаємо протягом 45-50 хвилин, а потім подаємо до столу.
  • Курица, запеченная в съедобной тарелке

    Приємного апетиту!