Свинина в кисло-солодкому соусі: смачне і оригінальне блюдо

Хочете порадувати близьких новим і оригінальним стравою? Тоді приготуйте їм м’ясо в кисло-солодкому соусі. Це блюдо прийшло до нас зі східної кухні. І має воно досить цікавий і оригінальний смак.

Щоб блюдо вийшло більш гармонійним, всі продукти необхідно нарізати приблизно одинаковоой формою.

Необхідні інгредієнти

  • 500 грам свинини
  • 1 морква
  • 2 болгарських перця
  • 1 перець «Чилі»
  • 4 столових ложки соєвого соусу
  • 2 столові ложки рисового оцту
  • 6 столових ложок води
  • 3 столові ложки цукру
  • 2 столові ложки крохмалю
  • 3 зубчики часнику
  • шматочок імбиру (2 див.)

Починаємо приготування

  • М’ясо промиваємо, обсушуємо рушником і нарізаємо тонкими пластинками. Перекладаємо в миску, додаємо соєвий соус (2 ст. л.) і подрібнений часник. Все перемішуємо і залишаємо в такому стані на 30 хвилин.
  • У перцю видаляємо насіння і нарізаємо шматочками, подрібнюємо перець «Чилі» і очищений імбир.
  • У чашку наливаємо соєвий соус, додаємо воду, оцет, цукор і крохмаль, все добре перемішуємо.
  • У сковороду наливаємо рослинне масло і викладаємо моркву. Обсмажуємо кілька хвилин. Потім додаємо болгарський перець і імбир, все перемішуємо і тушкуємо до м’якого стану.
  • Готові овочі виймаємо на тарілку, а в олію, кладемо м’ясо. Обсмажуємо його до рум’яності, додаємо овочі, гострий перець «Чилі» і підготовлений соус. Все перемішуємо і тушкуємо 3 хвилини. Як тільки соус почне трохи схоплюватися, відразу знімаємо з вогню! Важливо! Не передержите м’ясо з соусом, якщо воно стане дуже густим, то розбавте водою і доведіть до кипіння.
  • Дуже смачне м’ясо готове. Подавати краще за все з рисом. Як правильно і смачно приготувати рис ви можете дізнатися на нашому сайті.

    Свинина в кисло-сладком соусе: вкусное и оригинальное блюдо

    Приємного апетиту!