Картопля по-святковому (запікаємо в духовці)

У цьому рецепті ми розповімо вам, як смачно запекти картоплю до святкового столу. Ми не претендуємо на оригінальність цього рецепту, можливо багато хто з наших читачів вже готують таким способом картоплю. Але незважаючи на це, все ж вирішили про нього розповісти.

Картопля, приготована за цим рецептом, виходить ароматним з приємною хрусткою скоринкою. Головне в рецепті вибирати картоплю приблизно однакового розміру, тоді він пропечеться одночасно.

Необхідні продукти

  • 600 грам картоплі
  • 1 ложка чебрецю
  • пів чайної ложки сухого часнику
  • сіль, перець
  • рослинна олія

Починаємо приготування

  • Картопля очищаємо, промиваємо та нарізаємо великими шматочками. А потім перекладаємо в миску.
  • Додаємо до нього рослинне масло і добре перемішуємо руками.
  • Туди ж кладемо сіль, перець спеції і підготовлені: сухий часник і чебрець. Все добре перемішуємо.
  • Підготовлений картопля перекладаємо у форму для випічки акуратно в ряд. А потім ставимо в духовку, розігріту до 220 градусів. І випікаємо протягом 10 хвилин.
  • Через відведений час знижуємо градусів і випікаємо в духовці ще 25 хвилин.
  • Готову картоплю перекладаємо на блюдо і подаємо до столу.
  • А ще на святковий стіл можна приготувати качку з айвою. Приготувати її можна за рецептом з нашого сайту.

    Картофель по-праздничному (запекаем в духовке)Приємного апетиту!