Шикарний святковий гарнір: ароматна картопля з духовки

Рецепт шикарного святкового гарніру – від нашого столу до вашого: ароматна картопля з духовки!

Картопелька виходить ароматна, ніжна, смачна! Страва ошатне, святковий! Картопля краще взяти приблизно однакового розміру: це важливо! Спеції ви можете використовувати на свій розсуд! Картопля – просто неймовірний: підсмажений, рум’яний, запашний! Ароматна картопля з духовки стане прекрасним гарніром і в повсякденному меню, і на святковому столі.

Необхідні інгредієнти

  • картопля – 1 кілограм
  • цибулю-шалот – 100 грам,
  • чебрець (гілочки) – 7-8 штук,
  • масло вершкове (розтоплене) – 50 грам,
  • олія оливкова – 3 столових ложки,
  • сіль – за смаком,
  • перець чилі (сушені стручки) – 3 штуки,
  • чилі (мелений) – ¼ чайної ложки,
  • часник сушений – 1 чайна ложка,
  • паприка сушена (шматочки) – 1 чайна ложка.

Ароматна картопля з духовки: як приготувати святковий гарнір

  • Очищений і промитий картоплю натираємо на тертці: тонкими кружечками.
  • Промиваємо проточною водою, викладаємо на рушник і зверху промокаємо паперовими рушниками.
  • Складаємо в миску і додаємо в картоплю сіль, перець чилі, часник сушений, паприку. Перемішуємо, так щоб всі спеції рівномірно розподілилися по картоплі.
  • Картоплю викладаємо у круглу форму рядами (по колу): кружечки повинні стояти, а не лежати.
  • Між кружечками викладаємо цибулю шалот (можна і крупно нарізану ріпчасту цибулю).
  • У вершкове масло додаємо оливкова, перемішуємо і пензлем промазуємо все кружечки картоплі. Зверху кладемо стручки перцю чилі.
  • Рада. Використовуйте ароматне домашнє масло з травами: і страва вразить вас своїм незрівнянним смаком.
  • Форму ставимо в розігріту до 190-200 градусів духовку на 1 годину: до рум’яності.
  • За 20 хвилин до готовності страву додаємо гілочки чебрецю.
  • На стіл, поряд з картоплею, ставимо салати зі свіжих або маринованих овочів, запечене м’ясо або мариновану скумбрію: і насолоджуємося смаком.
  • На стіл подаємо прямо у формі! Лопаткою розкладаємо по тарілочках! Не знаю, яке м’ясо або рибу ви подасте з такою картоплею, але вона сама по собі наивкуснейшая! Подавати її можна з маринованим оселедцем, салатом зі свіжих або маринованих овочів, з курячими відбивними. Вирішуйте самі, а за рецептами цих страв ласкаво просимо на наш сайт.

    Шикарный праздничный гарнир: ароматная картошка из духовки

    Приємного всім апетиту і гарного настрою.