Капустяний гуляш: цікаве перше блюдо на швидку руку

Гуляш – це не звичне для нас м’ясо з підливою. Гуляшем можна назвати м’ясо з бульйоном. Взагалі, це більше схоже на суп: так як рідке і подається, як звичайна перше блюдо.

Відмінність у тому, що основу в ньому займає м’ясо: багато м’яса. Кому-то цей рецепт здасться схожим на щі: схожість є, але мінімальне. Капустяний гуляш підкорить вас своїм смаком з першої ложки. Готується він дуже просто і швидко. Капуста в поєднанні з м’ясом утворюють справжній тандем, завдяки чому страва виходить дивовижним. Безліч спецій додають гуляшу насиченість. Виходить він наваристим і ситним. Спробуйте приготувати цікаве блюдо. Це займе всього 30 хвилин: а ваші домочадці будуть задоволені.

Необхідні інгредієнти

  • 400 грам свинини;
  • 2 цибулини;
  • 2 болгарських перцю;
  • 250 грам білокачанної капусти;
  • 500 мл м’ясного бульйону;
  • 100 грам сметани;
  • 2 столові ложки соняшникової олії;
  • 2 столові ложки смальцю;
  • 1 столова ложка паприки;
  • 1 столова ложка кмину;
  • 2 столові ложки винного оцту;
  • 1 зубчик часнику;
  • сіль за смаком;
  • чорний мелений перець за смаком;
  • червоний мелений перець за смаком.

Як приготувати капустяний гуляш на обід

  • Каструлю ставимо на вогонь і викладаємо в неї смалець. Краще брати посуд з товстим дном.
  • Свинину промиваємо, обсушуємо й нарізаємо на невеликі шматочки, кладемо в каструлю. Обсмажуємо до готовності.
  • Ріпчасту цибулю нарізаємо невеликими кубиками або так, як звикли у вашій родині.
  • Свинину дістаємо і в цю ж каструлю кладемо цибулю і подрібнений часник.
  • Білокачанну капусту тонко шаткуємо й теж кладемо в каструлю.
  • Все добре перемішуємо, заливаємо винним оцтом, солимо і перчимо за смаком, а також додаємо кмин.
  • Капусту тушкуємо під закритою кришкою кілька хвилин.
  • Потім повертаємо м’ясо, і заливаємо все м’ясним бульйоном.
  • Добре перемішуємо і продовжуємо тушкувати під закритою кришкою.
  • До гуляшу додаємо сметану і паприку. Все добре перемішуємо і варимо далі.
  • Кубиками болгарський перець ріжемо і відправляємо в каструлю.
  • Знову все солимо і перчимо, пробуємо на смак, добре перемішуємо.
  • Тушкуємо гуляш ще кілька хвилин під кришкою.
  • Капустяний гуляш краще всього подавати в теплому вигляді. Можна зробити його в горщиках, в духовці – теж буде смачно. Головне – це розкласти по тарілках разом з бульйоном, так як він надає насиченості смаку. Ви полюбите такий суп з першої ложки: і будете готувати ще багато разів. Ще більше рецептів є на нашому сайті: заходьте – і зберігайте собі сподобався.

    Капустный гуляш: интересное первое блюдо на скорую руку

    Приємного всім апетиту.