Які продукти не потрібно мити

Перед приготуванням ми звикли мити всі продукти. Однак мало хто замислюється про те, що це не завжди корисно. Дійсно, часто фрукти і овочі цього потребують, проте є і такі, які необхідно готувати негайно. Зокрема, справа в хімічних миючих засобах, якими ми користуємося.


                                    Какие продукты не нужно мыть

Важливо! Підбирайте розчини з мінімальним вмістом хімікатів.

Отже, які продукти слід готувати відразу ж?

Яйце

Яйця курей покриті тонкою плівкою, яка нам не видно. Цей природний захист є природним бар’єром для бактерій. Якщо його усунути, то через дрібні тріщини в шкаралупі шкідники потраплять всередину продукту. Тому слід уникати контакту яєць з водою.

Сира риба, курка

Мити рибу з куркою категорично заборонено. Таким чином ймовірність отруїтися підвищується в рази.

Знайте: Промивання продуктів в раковині призводить до того, що вони залишаються на ній, а також на стільниці. Таким чином відбувається їх стрімке поширення. Готувати рибу і курку потрібно відразу, діставши з холодильника, а після роботи ретельно вимити руки.

Червоне м’ясо

Те ж саме стосується і червоного м’яса. Шматок необхідно протерти паперовою серветкою. Це позбавить продукт від зайвої вологи.

Важливо! Мариноване м’ясо покладається зберігати в холодильнику. Заздалегідь діставати його заборонено.

Макарони

Господині промивають пасту, щоб вона не злиплася. Але справа йде інакше: на макаронах є крохмаль, завдяки якому готові спагетті краще «схоплюють» соус. Якщо ж його змити, паста вийде перевареної і несмачною.

Цибуля ріпчаста

Віриться насилу, але іноді домашні кухарі миють цибулю: нібито таким чином можна позбутися від бруду. Це невірно: досить просто зняти з продукту шкірку. А ось якщо на нього потрапить мильна вода, Ви ризикуєте отруїтися.

Гриб

Навіть якщо продукти здаються брудними, їх не варто занурювати під струмінь води. Гриби вкрай сприйнятливі до вологи: вони швидко вбирають воду, а також і всі шкідливі елементи з мильного розчину. Видаляйте забруднення сухим рушником: гриби досить просто ретельно протерти.

Зелень

Зверніть увагу на напис на упаковці зелені з супермаркету: швидше за все, мити її не потрібно, тому що салат вже обробили. Вода зробить зелень млявою, вона втратить свій смак. Однак рослини з ринку помити все-таки варто.