Хрусткі млинці від Макара Запорізького

Хрустящие блинчики от Макара Запорожского

Інгредієнти:

Рисовий папір («сен сой»)

6 аркушів

Олія рослинна рафінована

1 літр

Цибуля ріпчаста

0,5 штук

Чилі (перець червоний)
Морква (дрібно нарізана)

10 грамів

Гриби (деревні)

10 грамів

Вермішель (фунчоза «сен сой»)

10 грамів

Цибуля зелена (перо)

2 пера

Бобові паростки

10 грамів

Капуста кольрабі

10 грамів

Фарш курячий

70 грамів

Кінза

1 гілочка

Соус рибний (ниок мам)

1 грам

Яєчний жовток

1 штука

Перець чорний мелений
Часник

1 зубчик

Лимон

0,5 штук

Вода

50 мілілітрів

Цукор
Оцет

1 грам

Соєвий соус

5 грамів

  • Кількість порцій: 1
  • Час підготовки: 10 хвилин
  • Час приготування: 20 хвилин
  • Температура подачі: Гаряче блюдо
  • Тип обробки: Жарення
  • Кухня: В’єтнамська
  • Привід: Повсякденний
  • Сезон: круглий рік

Мені дуже подобається в’єтнамська кухня і нещодавно шеф-кухар «В’є Кафе» навчив мене готувати блюдо, яке можна легко повторити вдома – хрусткі млинці (нэмы). До речі, начинка для них підійде будь-яка, але я вибрав куряче м’ясо.

Спосіб приготування:

Всі інгредієнти дрібно нарізати. Овочі перемішати з фаршем і спеціями до однорідної консистенції. Далі взяти тонку рисовий папір, змочіть водою і наповнити начинкою. Акуратно скрутити конвертики (виходить 6 штук) і обсмажити у великій кількості рослинного масла.

І буде так смачно, що слова «để tôi sống» («Щоб я так жив!») вирвуться самі собою!