Гороховий суп з копченими реберцями, дуже смачний

Перед цим гороховий суп з копченими реберцями ще ніхто не встояв. Аромат такий, що слинки течуть рікою!

А смак — одна насолода! Для тих, хто вважає, що страви з бобових викликають кольки і метеоризм, хочу розвіяти міф і поділитися невеликим секретом, як приготувати гороховий суп, щоб таких проблем не було. Тому, не переживайте, а краще приєднуйтесь. Адже не спробувати такий дуже смачний суп з копченостями — чверть життя втратити!

Інгредієнти

  • сушений горох — 300 грам;
  • морква — 150-200 грам або 2 штуки;
  • вода — 4-4,5 літра;
  • соняшникова олія — 2-3 столові ложки;
  • цибуля ріпчаста — 100 грам або 1 штука;
  • картопля — 0,5 кілограма або 5 середніх картоплин;
  • копчені ребра — 0,5 кілограма;
  • сіль, перець, спеції, зелень — за смаком;
  • батон або білий хліб — 200-300 грам.

Гороховий суп з копченими реберцями, дуже смачний: покроковий рецепт

  • Заздалегідь готуємо горох: добре промиваємо його і заливаємо водою, щоб вона покривала на 5 сантиметрів вище, ніж самі зерна. Залишаємо на 6 годин, щоб він розпух (від цього він швидше приготується). Якщо у вас немає можливості так довго наполягати, а необхідно, щоб суп швидко зварився, замочіть горох хоча б на 1 годину, перший раз доведіть до кипіння, злити воду і варіть в новій, також можна додати 0,5 чайної ложки соди.
  • Набряклий горох добре промиваємо під прохолодною водою і даємо стекти. Зверніть увагу: бобові обов’язково потрібно замочувати у великій кількості води, а потім промити і відварити в новій воді. За час настоювання горох не тільки набубнявіє, але і віддасть воді речовини, які блокують перетравлення в шлунку, і викликають коліки та здуття кишечнику.
  • У каструлю набираємо воду, відправляємо в неї горох і ставимо варитися (сіль на даному етапі не додаємо — щоб зерна швидше зварилися). У процесі приготування знімаємо пінку, щоб суп був прозорим.
  • Картоплю нарізаємо середніми кубиками, цибулю — чверть кільцями (товщиною приблизно 0,3 сантиметра).
  • Морква також можна нарізати тонкими півкільцями або натерти на тертці (за вашим бажанням).
  • Розігріваємо сковороду з соняшниковою олією, кидаємо тільки цибулю і посипаємо чорним меленим перцем (так він краще розкриє свій аромат). Смажимо на середньому або нижче середнього вогні до м’якості. Сильно засмажувати не рекомендується, але це справа смаку.
  • Коли цибуля почне підрум’янюватися, додаємо до нього моркву, зменшуємо вогонь і тушкуємо близько 5 хвилин. За цей час морква не встигне приготуватися і залишиться трохи твердуватою — не переживайте, вона довариться в супі.
  • Копченості нарізаємо на шматки, товщиною 0,5-0,7 см, для оригінальності їх можна нарізати довгими смужками. А в місцях, де розташовані ребра, нарізаємо по товщині самої кісточки.
  • Викладаємо копченості на моркву і цибулю, продовжуємо тушкувати на повільному вогні, періодично помішуючи. Коли реберця злегка підсмажилися, сковорідку можна знімати з вогню.
  • Коли горох почне розвалюватися (приблизно через 20-25 хвилин після закипання), кидаємо картоплю, солимо й додаємо спеції (я в основному кладу лавровий лист і перець горошком).
  • Коли картопля буде готовий, додаємо зажарку з копченостями і варимо ще близько 10 хвилин, щоб морква встигла приготуватися.
  • Для грінок краще всього використовувати не дуже м’який (вчорашній) білий батон. Нарізаємо його кубиками товщиною 1-1,5 сантиметра, перекладаємо на деко і підсушуємо в духовці до красивого золотистого кольору.
  • За рецептом зелень можна використовувати, яку ви любите, але мені дуже подобається кріп. Його добре промиваємо, обсушуємо і дрібно кришимо.
  • Перед подачею суп гороховий з реберцями посипаємо зеленню і сухариками.
  • Весь суп просочений божественно смачним копченим ароматом, ніби приготовлено на багатті. А як чудово він поєднується з грінками, коли вони тільки злегка подмокли, і при цьому залишилися хрусткими — пальчики оближеш! Тому сухарики можна подавати окремо, щоб кожен сам додавав собі в тарілку. Обов’язково приготуйте і спробуйте гороховий суп з копченими реберцями!

    Гороховый суп с копчеными ребрышками, очень вкусный
    Приємного апетиту.