Дуже смачний капусняк з грибами

У нашій родині, ще від бабусі, зберігається рецепт дуже смачного капусняку з грибами, приготовленого традиційним способом.

Це перше блюдо виходить дуже наваристим, трохи кисленьким, з приємним смаком білих грибів і квашеної капусти. Приправлений він традиційними спеціями української національної кухні.

Інгредієнти

  • ребра свинячі — 300 грам;
  • вода — 2 літри;
  • білі сушені гриби — 100 грам;
  • картопля — 3-4 бульби;
  • цибуля ріпчаста — 1 штука;
  • капуста квашена — 150 грам;
  • сіль — за смаком;
  • чорний мелений перець — за смаком;
  • лавровий лист — 3 штуки;
  • морква — 1 штука.

Дуже смачний капусняк з грибами: покроковий рецепт

  • Свинячі ребра ретельно промиваємо під проточною водою, розрізаємо на порційні шматочки і періодично змінюємо воду. Заливаємо холодною водою і ставимо варитися, знімаючи піну. Вогонь зменшуємо на мінімум, відкриваємо кришку і варимо близько години.
  • Рада. Для приготування смачного українського капусняку з капустою і грибами, краще вибирати свинину чи яловичину: можна також використовувати м’ясо жирного гусака — але не слід готувати цю страву з дієтичного м’яса курки.
  • Білі сушені гриби миємо і замочуємо окремо в холодній воді. Ставимо на вогонь і проварюємо 15 хвилин.
  • Картоплю миємо, чистимо й нарізаємо кубиками середньої величини.
  • Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками.
  • Квашену капусту виймаємо з банки. Заготовку слід зробити заздалегідь, щоб до моменту приготування капусняку, капуста добре проквасилась.
  • Рада. Якщо квашена капуста перекисла, її слід промити в проточній воді і відцідити. Капусту можна трохи підсолодити.
  • Картоплю разом з цибулею перекладаємо в м’ясний бульйон.
  • Рада. Цибулю можна трохи пасерувати в засмажки, а можна відразу відправити варитися.
  • Помиту і очищену моркву натираємо на тертці з великими отворами і пасеруємо на рослинній олії.
  • Відварені й охолоджені гриби нарізаємо соломкою. Відправляємо смажитися разом з морквою.
  • Коли картопля звариться в м’ясному бульйоні з свинячих реберець, додаємо квашену капусту. Кількість капусти має бути таким, щоб капусняк не був надто рідким, але і не дуже густим.
  • Рада. Не слід кислу капусту класти в бульйон перед картоплею, оскільки кислота не дозволить картоплі розваритися, і вона буде залишатися твердим.
  • Рада. Також в капусняк можна покласти підлогу склянки пшоняної крупи: від цього блюдо стане густішим і наваристий.
  • Коли ввели в бульйон капусту, і вона трохи проварилася, потрібно посолити блюдо. Додати лавровий лист і можна приправити перцем: або в горошках, або чорним меленим.
  • Рада. Капусняк краще доводити до смаку, коли всі складові вже трохи проварилися зо, тому що квашена капуста буде давати додаткову кислоту і сіль.
  • Оскільки капусняк — українське блюдо, в якості приправи до нього можна покласти сушені листя кропу або цілі суцвіття кропу, пов’язані ниткою, щоб не розходилися по всій каструлі.
  • Ароматне, смачне блюдо — капусняк з грибами і квашеною капустою подають гарячими, зі сметаною.

    Очень вкусный капустняк с грибами
    Приємного апетиту.