Пісний грибний суп з перловим кускусом

Суп ми пропонуємо приготувати з сушеними грибами. Повірте, такий суп набагато пахучіше і смачніше, ніж зі свіжими. Суп досить просто готується, кускус надає йому особливий шарм і робить смак більш насиченим. Такий суп чудово впишеться в пісне меню і не тільки.

Необхідні продукти

  • сухі лісові гриби — 30 гр
  • картопля — 300 гр
  • корінь пастернаку — 1 шт
  • кольрабі — 2 шт
  • морква — 1 шт
  • цибуля — 1 шт
  • часник — 1 зубчик
  • кускус — 125 мл
  • паприка — 1 ч. л
  • рослинна олія — 4 ст. л
  • вода — 2,5 л
  • сіль, перець за смаком

Починаємо приготування

  • Гриби замочуємо в холодній воді згідно з вказівками на упаковці. А потім проціджуємо через друшляк.
  • У каструлю з товстим дном наливаємо олію і кладемо гриби. Обсмажуємо їх 5-6 хвилин.
  • Лук очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками, подрібнюємо очищений часник. Підготовлені продукти перекладаємо до грибів і тушкуємо 3-4 хвилини.
  • Морква і пастернак очищаємо, а потім нарізаємо кружечками. Додаємо овочі, гриби і перемішуємо, туди ж додаємо паприку, сіль, перець за смаком і ще раз перемішуємо. Продовжуємо гасить овочі з грибами 5-6 хвилин.
  • У готову масу вливаємо воду і доводимо до кипіння. Накриваємо кришкою, залишаючи її злегка прочиненими, і варимо на повільному вогні 40 хвилин.
  • Картоплю очищаємо і нарізаємо кубиками. Подрібнюємо зелень.
  • Картоплю додаємо в суп через відведений час. І відварюємо до готовності.
  • Кускус кладемо в кухлик, заливаємо окропом, солимо і варимо до повного випаровування рідини. А потім додаємо в суп, все перемішуємо.
  • У готовий суп додаємо зелень, знімаємо суп з вогню і залишаємо на 5 хвилин настоюватися. А потім подаємо до столу.
  • Спробуйте також грибний суп з галушками. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Постный грибной суп с жемчужным кускусом

    Приємного апетиту!