Марроканский суп з фрикадельками і кускусом

Марроканский суп з фрикадельками і кускусом-неймовірно смачне і апетитне блюдо. А ще він надзвичайно ароматний, адже містить велику кількість спеції. Але не переживайте, всі вони чудово гармонують один з одним і роблять суп просто приголомшливим.

Необхідні продукти

  • перловий кускус — 185 гр
  • рослинна олія — 3 ст. л
  • цибулю-шалот — 2 шт
  • часник — 5 зубчиків
  • курячий бульйон — 1 л
  • свіжа м’ята — 1 ст. л
  • сіль, перець

Для фрикадельок

  • коріандр — 1 ч. л
  • кумін — 1 ч. л
  • каррі — 1/4 ч. л
  • коріандр — 1/4 ч. л
  • чебрець — 1/4 ч. л
  • суха гірчиця — щіпка
  • сухий перець «Чилі» — щіпка
  • кориця — 1/4 ч. л
  • сіль — 1/2 ч. л
  • чорний перець — 1/2 ч. л
  • фарш з баранини — 500 гр
  • томатна паста — 2 ст. л

Починаємо приготування

  • У миску кладемо фарш, додаємо сіль, перець і всі підготовлені спеції. А також додаємо томатну пасту і все ретельно перемішуємо.
  • Деко застеляємо фольгою і змащуємо олією. З фаршу формуємо фрикадельки і викладаємо на деко. Заготівлю ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. І випікаємо протягом 15 хвилин.
  • Кускус відварюємо до готовності інструкції з пакування.
  • Лук очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками. Очищений часник подрібнюємо.
  • У каструлю наливаємо олію, викладаємо цибулю з часником і обсмажуємо 1 хвилину. Потім вливаємо бульйон, доводимо до кипіння і кладемо фрикадельки з кускусом. Варимо суп на невеликому вогні 8-10 хвилин. Солимо і перчимо за смаком, а також додаємо м’яту. Даємо Супу настоятися 5 хвилин і подаємо до столу.
  • Спробуйте також марроканские булочки з арахісом. Приготувати їх можна за рецептом з нашого сайту.

    Марроканский суп с фрикадельками и кускусом

    Приємного апетиту!