Дуже смачний суп з фрикадельками

Не всі люблять перші страви, але від цього поживного супчика просто неможливо відмовитися: дуже смачний суп з фрикадельками обожнюють навіть діти.

Я ж люблю цей рецепт за простоту приготування, доступність інгредієнтів і багатоваріантність. Ніжний, легкий і в той же час ситний суп з фрикадельками завжди виходить просто чудовим: справжній шедевр на обідньому столі. Обід не може вважатися повноцінною без першої страви, тому пропоную приготувати разом зі мною ароматний суп з фрикадельками — і насолодитися його чудовим смаком.

Інгредієнти

  • 400 грам фаршу;
  • 300 грам картоплі;
  • 100-150 грам моркви;
  • дві головки ріпчастої цибулі;
  • 2-3 столові ложки крохмалю;
  • сіль, чорний мелений перець — за смаком;
  • пара лаврових листочків;
  • 3-4 столових ложки рослинного масла;
  • зелень і спеції — за смаком.

Дуже смачний суп з фрикадельками: покроковий рецепт

  • Фарш я робила вдома сама, змішувала свинину і яловичину, але можна взяти будь-який інший.
  • Підготуємо всі інгредієнти, розкладемо їх в різний посуд.
  • Картоплю миємо, очищаємо і нарізаємо кубиками (або соломкою, звичніше для вас).
  • Моркву очищаємо, миємо й натираємо на крупній тертці.
  • Одну головку ріпчастої цибулі очищаємо від лушпиння, натираємо на крупній тертці.
  • Другу очищену головку цибулі шаткуємо кубиками.
  • Крохмаль нам потрібен для того, щоб надати соковитість і пружність фаршу.
  • Нарізану картоплю перекладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо варити. А самі поки приготуємо фарш для фрикадельок.
  • У миску з м’ясом додаємо натертий лук, крохмаль, чорний мелений перець, спеції і сіль за смаком. Ретельно перемішуємо до однорідності.
  • У сковороду наливаємо рослинне масло без запаху, нагріваємо і обсмажуємо нарізану цибулю до золотистого кольору.
  • Потім в сковороду з цибулею кладемо моркву, перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин. Зажарка готова.
  • З фаршу формуємо невеликі фрикадельки будь-яким зручним способом), викладаємо на тарілку.
  • Коли картопля майже звариться до готовності, викладаємо в каструлю фрикадельки, доводимо вміст до кипіння.
  • Потім перекладаємо засмажку з сковороди в каструлю. Доводимо до кипіння і варимо ще кілька хвилин.
  • Кладемо в каструлю лавровий лист, солимо за смаком. Додаємо спеції і чорний мелений перець за смаком. Варимо ще пару хвилин — і супчик готовий.
  • Варіантів супу з фрикадельками існує дуже багато: додайте вермішель, рис, солодкий болгарський перець, гриби, плавлений сирок — і отримаєте у підсумку нове смачне блюдо. Готується суп з фрикадельками дуже швидко, завдяки використанню подрібненого м’яса, і виходить ситним і наваристим. Ще більше рецептів перших страв дивіться на нашому сайті.

    Очень вкусный суп с фрикадельками

    Приємного апетиту.