Смачний суп з фрикадельками за 20 хвилин: коли немає часу

Якщо у вас немає часу на те, щоб приготувати повноцінний обід, можна зварити смачний суп з фрикадельками за 20 хвилин.

Так-так, це цілком реально. Перше страву, зроблену на швидку руку, виходить дуже ситним і наваристим і смачним. Фрикадельки готуються настільки просто, наскільки це можливо. У них навіть не треба додавати яйце: і вони не розваряться у воді. За бажанням, в суп можна покласти картоплю, щоб було ще смачніше і корисніше. Такий обід наситить не тільки вас, але і підніме настрій.

Необхідні інгредієнти

  • 450 грам фаршу (яловичина + птах, але можна будь-який);
  • 1,5-2 літри бульйону або води;
  • 1,5 столові ложки рису;
  • 1 цибуля ріпчаста;
  • 1 морквина;
  • 1 болгарський перець;
  • 2 черешка селери;
  • 1 помідор;
  • 2 лаврових листа;
  • 1 їдальня ложка борошна (але не обов’язково);
  • 1-2 столові ложки рослинної олії;
  • сіль, спеції – за смаком;
  • 3 столові ложки петрушки;
  • 2-3 картоплини (але не обов’язково).

Як приготувати смачний суп з фрикадельками за 20 хвилин

  • У каструлю з товстим дном (можна взяти казан) наливаємо рослинне масло: зовсім небагато.
  • Рада. Для більш яскравого смаку я використовую ароматне домашнє масло з травами.
  • Ставимо каструлю на вогонь, щоб масло нагрілося.
  • Ріжемо невеликими кубиками очищену цибулю і моркву. До речі, моркву можна натерти на крупній тертці.
  • Нарізані овочі кладемо в каструлю і обсмажуємо на середньому вогні 2 хвилини.
  • Ріжемо невеликими шматочками селера і також відправляємо в каструлю.
  • Нарізаємо солодкий болгарський перець кубиками або невеликою соломкою, викладаємо до інших овочів.
  • Обсмажуємо все на середньому вогні приблизно 2 хвилини.
  • Відправляємо в каструлю промитий рис.
  • Нарізаємо кубиками помідор, кладемо в каструлю.
  • Рада. Якщо є бажання, то шкірку з помідорів можна зняти.
  • Всі готуємо протягом ще двох хвилин.
  • До овочів додаємо борошно і перемішуємо.
  • Заливаємо все будь бульйоном або звичайною водою.
  • Солимо, перчимо до смаку і додаємо різні спеції.
  • Потім викладаємо в каструлю порізану картоплю: але це за бажанням.
  • Доводимо суп до кипіння і варимо 5 хвилин.
  • Будь м’ясний фарш солимо, перчимо і добре вимішуємо, щоб з’явилася невелика клейкість.
  • Чайною ложкою беремо фарш і кидаємо в бульйон: робимо ледачі фрикадельки.
  • Суп доводимо до кипіння і варимо ще 4 хвилини.
  • В кінці засипаємо порізану зелень і вимикаємо плиту.
  • Всього 20 хвилин – і смачний суп з фрикадельками можна подавати на стіл. Це перше блюдо цілком може бути дієтичним: просто не додавайте борошно, а замість білого рису використовуйте коричневий. Якщо ж дієту не дотримуєтесь, подайте суп з домашньою сметаною і смачними коржиками: пальчики оближеш. Заходьте на наш сайт: і дивіться ще більше смачних і корисних рецептів.

    Вкусный суп с фрикадельками за 20 минут: когда нет времени

    Приємного всім апетиту.