Хочете приготувати суп зі свіжих грибів («лісовий говядинки», як їх називали в давнину) з перловкою?
Страви з грибів на Русі завжди вважалися пісними, але поживними; з ними вимушене утримання від їжі під час посту легше переносилося. А як смачно звучить, погодьтеся: «Завтра піст строгий: будемо куштувати тільки грибний пиріг, і грибний суп з підрум’яненими вушками, і рисові котлетки з грибною підливою…». Все це пишність ще чекає на нас попереду, а сьогодні на обід — смачний суп з свіжих печериць з перловкою.
Інгредієнти
- 100 грам перловки;
- 300 грам картоплі (3 штуки);
- 100 грам моркви (1 штука);
- головка ріпчастої цибулі;
- 2 помідори;
- 2 лаврових листки;
- 2 чайні ложки сушеної петрушки;
- кілька горошин гострого перцю;
- 130 грам печериць (або будь-яких інших грибів);
- сіль;
- рослинна олія;
- 1,5 літра води.
Суп зі свіжих грибів: покроковий рецепт
Це цікаво: перлова крупа вперше згадується в священному писанні, вона була частим гостем на столі наших предків, так і королівські особи не гребували стравами з неї. А все тому, що перловка містить повний вітамінно — мінеральний комплекс, багата амінокислотами і, завдяки цьому, одна може замінити препарати від грипу та ГРВІ. Суп з грибами і перловкою потрібно їсти гарячим. Швидко накриваємо на стіл, звемо всю сім’ю і насолоджуємося ароматом лісу на вашій кухні.
Приємного апетиту.