Французький цибульний суп: цікаве перша страва

Що може бути краще, ніж чашка ароматного французького цибульного супу холодним ввечері.

Рецептом цього смачного супу зі мною поділилася одна моя знайома. Супи у неї завжди відмінні. Я взяла собі його на озброєння, і вам раджу. Спробуйте, дуже смачно!

Інгредієнти

  • цибуля — півкілограма;
  • вино ( сухе біле) — 150 мілілітрів;
  • курячий бульйон — 1,5 літра;
  • оливкова масло — 30 грам;
  • вершкове масло — 30 грам;
  • сир — 150 грам;
  • багет — 1 штука;
  • сіль, перець — за смаком.

Французький цибульний суп: покроковий рецепт

  • Цибулю чистимо і нарізаємо кільцями.
  • У сковороду викладаємо цибулю, вершкове масло і трохи оливкової.
  • Смажимо на дуже повільному вогні близько 20 хвилин.
  • Цибулю необхідно періодично помішувати.
  • У сковороду з цибулею вливаємо трохи бульйону і готуємо близько 10 хвилин.
  • Через 10 хвилин вливаємо бульйон, що залишився і вино. Готуємо ще півгодини.
  • Багет нарізаємо на невеликі шматочки і обсмажуємо в тостері.
  • Цибулевий бульйон наливаємо у горщики для запікання, туди ж відправляємо тертий сир і пару шматочків багета. Багет після того, як підсмажиться, потрібно нарізати невеликими кубиками.
  • Готуємо в духовці при температурі 200 градусів 10 хвилин.
  • За бажанням суп можна подати, прикрасивши дрібно нарізаною зеленню.

    Французский луковый суп: интересное первое блюдо

    Приємного апетиту.