Турецький суп з томатом і сиром: скоро літо!

Турецький суп з томатом і сиром — це дуже ніжна і неймовірно смачне перше блюдо.

Нарешті закінчилася зима, і з появою перших теплих променів нам хочеться чогось легкого, щоб організувати відпочинок організму після наваристих супчиків. Цей рецепт допоможе вам не тільки смачненько поїсти, але і підняти настрій собі та близьким. Готується він із свіжих томатів, які передають свій унікальний смак і аромат. Та що говорити — треба спробувати!

Інгредієнти

  • два середніх помідора;
  • три столові ложки томатної пасти;
  • дві столові ложки борошна;
  • 50 грам вершків;
  • масло вершкове — приблизно 50 грам;
  • 5 склянок очищеної води (десь 1,2 літра);
  • сіль і чорний мелений перець (за смаком);
  • твердий сир — 100 грам (для прикраси).

Турецький суп з томатами та сиром: покроковий рецепт

  • Ставимо каструльку на слабкий вогонь. Коли вона прогріється, викладаємо в неї вершкове масло. Притримуючи ложкою, ведемо шматочок по дну: таким чином розтоплюючи масло.
  • Коли шматочок масла повністю розтопиться, додаємо борошно. Гарненько перемішуємо. Обсмажуємо її до красивого золотистого відтінку. В процесі намагаємося розділяти всі грудочки, щоб борошно рівномірно пройшла термічну обробку.
  • Коли борошняна суміш прийме жовтуватий відтінок, висипаємо томатну пасту. Гарненько перемішуємо до утворення однорідної маси. Зменшуємо вогонь конфорки на мінімум, і залишаємо каструльку на деякий час.
  • Почнемо займатися помідорами. Беремо їх, промиваємо водою, після з допомогою великої терки натираємо: шкірка залишиться, її ми викидаємо. Після висипаємо в каструльку до пасти.
  • Доливаємо воду і змішуємо всі інгредієнти. Тепер доводимо наш незвичайний томатний суп до кипіння.
  • Як тільки вода закипить, вливаємо вершки і перемішуємо. Далі підсолюємо і приправляємо чорним перчиком.
  • Кип’ятимо смачний суп по-турецьки ще хвилин 5. Після знімаємо з вогню. Накриваємо кришкою і залишаємо його трохи постояти: таким чином він придбає необхідну густоту.
  • Після того, як суп настоїться, розливаємо його в тарілочки. За рецептом томатний суп подають з сиром. Просто натріть його на середній тертці і посипати зверху.
  • Для того, щоб суп з помідорами і сиром виглядав естетично, прикрасьте його гілочкою свіжої м’яти. Червона консистенція дуже красиво буде виглядати з зеленню, надаючи ще й нотки аромату.
  • Турецький суп з сиром можна швидко приготувати, змішавши всі інгредієнти і перебивши їх блендером. Він вийде більш свіжим і збереже більше вітамінів. Такий варіант є одним з улюблених страв сироїдів.
  • Подавати суп можна не тільки з сиром, але і з обсмаженою або звареним курячим м’ясом. Поєднання курки і турецького супу вас приємно порадує неперевершеним смаком.
  • Дотримуючись рецептом, ви зваріть такий же томатний суп, як у Туреччині. Він виходить дуже ніжним і зберігає свіжість смаку — це ідеальне перша страва у весняний період. Що ж, знаючи всі секрети, вам нічого не залишається, як приготувати суп з томатом і сиром. Порадуйте своїх рідних!

    Турецкий суп с томатом и сыром: скоро лето!?????????????????????????????????????????????????????????????????????

    Приємного апетиту.