«Дореволюційна» м’ясна солянка

Представляємо вашій увазі рецепт приголомшливо смачною солянки, яка підкорить кожного.

Любителі такої страви будуть від неї сходила з розуму. Виходить вона дуже ситної, ароматною і такою смачною, що від неї просто складно відірватися. Склад інгредієнтів досить великий, але іноді можна побалувати себе такою смакотою. Цієї солянкою ви здивуєте своїх улюблених і порадуєте новими неймовірними смаками. Приготувати його зовсім не складно, тож впорається будь-яка господиня. Цей варіант солянки стане вашим улюбленим. Зберігайте рецептик в свою кулінарну скарбничку.

Потрібні інгредієнти

  • 600 гр яловичини
  • 3 курячих стегна
  • 3 літри води
  • 100 гр мисливських сосисок
  • 200 гр шинки
  • 200 гр копченої курячої грудки
  • 1 корінь петрушки
  • 1 морква
  • 2 ріпчастої цибулі
  • 2 солоних огірка
  • 200 мл огіркового розсолу
  • 70 гр маринованих грибів
  • 100 гр маслин
  • 2 лаврових листочка
  • 1 їдальня ложка борошна
  • 5-6 горошин чорного перцю
  • 3-4 запашного перцю
  • 1 столова ложка соняшникової олії
  • зелень за смаком
  • 200 мл вершків
  • 200 гр білокачанної капусти
  • сіль за смаком

Починаємо процес

  • В першу чергу в каструлю відправляємо курячі ніжки і яловичину. Вливаємо сюди воду і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння.
  • Очищаємо корінь петрушки, моркву і ріпчасту цибулю. Після закінчення потрібного часу перекладаємо ці інгредієнти в каструлю. Продовжуємо варити бульйон приблизно 60 хвилин.
  • За 20 хвилин до закінчення відправляємо сюди лавровий лист і перець горошком.
  • Потім проціджуємо бульйон і прибираємо овочі. М’ясо нарізаємо маленькими кубиками. Знімаємо м’якоть з курячих ніжок. Повертаємо все це в каструлю.
  • Нарізаємо маленькими шматочками сосиски, шинку і грудинку. Перекладаємо до решти інгредієнтів.
  • Дрібно нарізаємо цибулю і відправляємо його на розігріту сковороду з невеликою кількістю олії обсмажуватися до рум’яного кольору.
  • Потім насипаємо сюди борошно і, постійно помішуючи, підсмажуємо ці інгредієнти. Після чого додаємо трохи бульйону, а також гриби, маслини, огірки, попередньо нарізані кубиками і трохи розсолу. Тушкуємо кілька хвилин. Після чого перекладаємо в бульйон.
  • Тонко шаткуємо капусту промиваємо її окропом. Потім перекладаємо до решти інгредієнтів і продовжуємо процес варіння ще 15 хвилин. Вогонь повинен бути мінімальним.
  • По закінченню додаємо сіль за смаком і вливаємо вершки. Добре все перемішуємо і доводимо до кипіння.
  • Перед подачею посипаємо дрібно нарізаною зеленню.
  • Вам може сподобатися смачна пісна солянка з квашеною капустою, рецепт якої ви знайдете на нашому сайті «Ідеї рецептів».

    «Дореволюционная» мясная солянка

    Приємного апетиту!