Незрівнянний борщ по-вінницьки

Представляємо вашій увазі рецепт дуже смачного борщу, від якого ви точно будете сходила з розуму.

Борщ люблять всі і існує досить багато різних варіантів приготування. Ми вам пропонуємо ще один, не менш смачний. У цій страві — величезна палітра ароматів, смаків і текстур. Борщ виходить густим і має насичений бордовий колір. Такий варіант сподобається абсолютно всім. Ви забудете про інших рецептах. Рекомендую всім спробувати і порадувати своїх улюблених новими неймовірними смаками звичного і всіма улюбленої страви.

Потрібні інгредієнти

  • 3 літри води
  • 700 гр свинячих ребер
  • половина білокачанної капусти
  • 3 картоплі
  • 1 буряк
  • 1 морква
  • 1 цибуля
  • 1 яблуко
  • 2-3 столові ложки томатної пасти
  • 2 помідори
  • 100 гр квасолі
  • 3-4 запашного перцю
  • 2 лаврових листочка
  • половина чайної ложки меленого чорного перцю
  • 1 їдальня ложка цукрового піску
  • 1 їдальня ложка борошна
  • 1 столова ложка солі
  • 4 столові ложки соняшникової олії
  • 80 гр сала
  • 2 зубчики часнику
  • 1 пучок петрушки
  • 1 пучок кропу
  • сметана за смаком

Починаємо процес

  • В першу чергу попередньо замочуємо в холодній воді на ніч квасолю. Після закінчення потрібного часу відварюємо до готовності приблизно півтори години.
  • Тепер в окрему каструлю відправляємо реберця і вливаємо воду. Ставимо на вогонь і варимо 10-15 хвилин. Після закінчення потрібного часу цей зливаємо бульйон і вливаємо нову воду. Також додаємо запашний перець, лавровий лист і сіль. Перемішуємо все і продовжуємо процес варіння ще півтори години.
  • Потім знімаємо з вогню і дістаємо м’ясо. Відокремлюємо його від кістки і повертаємо назад в бульйон.
  • Буряк очищаємо і її половину нарізаємо тонкою соломкою. Також добре вимиваємо яблуко.
  • Підготовлені інгредієнти відправляємо в бульйон і додаємо картоплю, попередньо очищений і нарізаний маленькими кубиками. Продовжуємо процес варіння ще 10 хвилин.
  • Тепер бланшируем помідори і знімаємо шкірку. Потім нарізаємо маленькими скибочками.
  • Чистимо цибулю і дрібно нарізаємо його. Після чого нарізаємо тонкою соломкою очищену моркву. Перекладаємо підготовлені інгредієнти на розігріту сковороду з невеликими кількістю масла обсмажуватися.
  • Після закінчення деякого часу насипаємо борошно і, постійно помішуючи, підсмажити трохи. Потім солимо і кладемо сюди ж підготовлені помідори. Після чого перекладаємо зажарку в бульйон і додаємо квасолю. Перемішуємо і накриваємо кришкою каструлю. Варимо 10 хвилин.
  • Буряк, яка залишилася, нарізаємо тонкою соломкою і відправляємо її на розігріту сковороду з невеликою кількістю олії обсмажуватися. Насипаємо столову ложку цукрового піску і продовжуємо процес смаження, постійно помішуючи.
  • Потім додаємо томатну пасту і смажимо ще кілька хвилин. Після закінчення потрібного часу вливаємо два ополоника м’ясного бульйону і ще раз добре перемішуємо.
  • Після чого з борщу дістаємо яблуко і перекладаємо сюди бурякову засмажку. Добре все перемішуємо.
  • У чашу блендера відправляємо дрібно нарізане сало. Додаємо очищений часник і дрібно нарізаний кріп. Пюрируем все до однорідності і перекладаємо підготовлену масу в борщ. Продовжуємо процес смаження ще 10 хвилин.
  • Після закінчення потрібного часу додаємо тонко нашатковану капусту. Солимо і перчимо за смаком. Тепер, вже не накриваючи кришкою, варимо 10 хвилин.
  • Після чого знімаємо з вогню і залишаємо на деякий час настоятися під кришкою. Перед подачею додаємо дрібно нарізану петрушку і сметану.
  • Вам може сподобатися обладнаний борщ без м’яса з нутом, рецепт якого ви знайдете на нашому сайті «Ідеї рецептів «.

    Бесподобный борщ по-винницки

    Приємного апетиту!