«Чорба»: кожен повинен спробувати цей суп

Представляємо вашій увазі рецепт дуже апетитного супчика, який припаде до душі кожному.

Такий суп популярний у багатьох країнах. Основа його — міцний м’ясний бульйон. До складу інгредієнтів входить велика кількість коренеплодів. Чорба виходить дуже ароматною, ситної і має насичений приголомшливий смак. Більш того, він густий, тому його цілком можна подати і як друге блюдо. Особливість цієї страви ще в заливці, за рахунок якої страва має незвичайний смак. Рекомендую всім спробувати таку смакоту.

Потрібні інгредієнти

  • 500 гр яловичини
  • 2 ріпчастої цибулі
  • 3 моркви
  • 1 селера
  • 2 болгарського перцю
  • 3 помідора
  • 2 столові ложки борошна
  • 3 столові ложки соняшникової олії
  • 1 пастернак
  • 1 пучок петрушки
  • любисток за смаком
  • 2 жовтки
  • 200 гр сметани
  • сіль і чорний мелений перець за смаком
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • 2 зубчики часнику
  • 3 літри води
  • половина чайної ложки коріандру
  • 4 запашного перцю
  • 1 лавровий лист

Починаємо процес

  • В першу чергу вимиваємо добре м’ясо і відправляємо в каструлю. Вливаємо воду і ставимо на сильний вогонь. Доводимо до кипіння і знімаємо пінку, яка утворилася. Після чого вогонь робимо мінімальним і варимо бульйон 60 хвилин.
  • Після закінчення півгодини кладемо сюди неочищену цибулину. Потім ще через 15 хвилин додаємо коріандр, запашний перець і лавровий лист.
  • Після закінчення потрібного часу проціджуємо бульйон і прибираємо м’ясо.
  • Після чого очищаємо моркву і нарізаємо маленькими кубиками. Такою ж формою нарізаємо пастернак і корінь селери.
  • Також чистимо цибулю і дрібно нарізаємо його. Чистимо від перегородок і насіння болгарський перець. Потім нарізаємо тонкими брусочками.
  • Після чого розігріваємо сковороду з маслом і відправляємо в неї підготовлені інгредієнти обсмажуватися. При цьому потрібно їх періодично помішувати.
  • Тепер надрізаємо помідори і обдаємо окропом. Потім знімаємо шкірку, а м’якоть нарізаємо маленькими кубиками. Перекладаємо до решти інгредієнтів в сковороду і продовжуємо процес смаження ще три хвилини.
  • Після закінчення потрібного часу перекладаємо зажарку в бульйон і варимо півгодини.
  • М’ясо нарізаємо невеликими шматочками і кладемо на сковороду, попередньо розігріту з невеликою кількістю масла. Присипаємо борошном і обсмажуємо з усіх боків до рум’яного кольору. Після чого повертаємо в каструлю і додаємо дрібно нарізаний часник. Солимо і перчимо за смаком. Продовжуємо процес варіння ще п’ять хвилин.
  • Беремося за приготування заправки. Для цього в окрему ємність відправляємо жовтки, сметану і лимонний сік. Перемішуємо все і відправляємо в суп.
  • Також додаємо дрібно нарізану зелень і доводимо до кипіння. Перемішуємо все і варимо одну хвилину. Після закінчення потрібного часу блюдо готове і його гарячим можна подавати до столу.
  • Вам може сподобатися обладнаний турецький супчик з сочевицею і лимоном, рецепт якого ви знайдете на нашому сайті «Ідеї рецептів».

    «Чорба»: каждый должен попробовать этот суп

    Приємного апетиту!