Суп з масляними галушками

Суп с масляными клецками

Інгредієнти:

Масло вершкове

30 грамів

Манна крупа

100 грамів

копчена ковбаса

100 грамів

Сіль

1 щіпка

Горіх мускатний

1 щіпка

Петрушка подрібнена

1 ст. л.

Основний

Бульйон м’ясний

1,5 літр

  • Кількість порцій: 4
  • Час підготовки: 90 хвилин
  • Час приготування: 40 хвилин
  • Температура подачі: Гаряче блюдо
  • Тип обробки: Варіння
  • Кухня: Європейська
  • Привід: Повсякденний
  • Сезон: осінь-зима

Розтираємо масло з яйцем, солимо і приправляємо мускатним горіхом. Тонкою цівкою, швидко помішуючи, засипаємо в суміш манку. Додаємо дрібно нарізану ковбасу і зелень. Закриваємо тісто і залишаємо на 15 хвилин. Бульйону даємо трохи закипіти. Чайними ложками формуємо галушки. Тісто при варінні сильно збільшиться в об’ємі, тому ложку наповнюємо не більше ніж наполовину. Варимо 10 хвилин або поки галушки не стануть м’якими. При подачі посипаємо зеленню.