Інгредієнти:
- Квасоля
1 скл.
- Свинина
500 грамів
- Цибуля ріпчаста
1 штука
- Морква
1 штука
- Петрушка (корінь)
20 грамів
- Перець болгарський
1 стручок
- Паприка
1 ч. л.
- Помідори
1 штука
- Лавровий лист
1 штука
- Часник
2 зубчики
- Ковбаса напівкопчена
150 грамів
- Сіль
15 грамів
- Перець
7 грамів
- Кількість порцій: 4
- Час підготовки: 6 годин
- Час приготування: 3 години
- Температура подачі: Гаряче блюдо
- Тип обробки: Варіння
- Привід: Повсякденний
- Сезон: осінь-зима
Що може бути приємніше тарілки гарячого супу холодним днем? Тільки наваристий суп з квасолі зі свининою. Ділимося докладним рецептом.
Спосіб приготування:
Квасоля замочуємо на ніч у холодній воді.
Свинячу ніжку заливаємо 1,5 л води і варимо близько години, періодично знімаємо піну. Потім засипаємо квасоля і варимо до готовності.
Бульйон солимо, знімаємо з поверхні жир і підсмажуємо в ньому нарізані овочі – цибулю, моркву, перець, а також петрушку. Посипаємо паприкою і перекладаємо овочі в бульйон. Заправляємо суп лавровим листом, дрібно нарізаним помідором і подрібненим часником.
Обсмажуємо ковбасу з усіх боків, нарізаємо кружальцями і викладаємо в каструлю з супом. Досолює, якщо треба, і даємо ще раз закипіти.
Перед подачею на стіл м’ясо зі свинячої ніжки нарізаємо дрібними кубиками і розкладаємо по тарілках.
Суп можна приправити за смаком оцтом або додати в овочеву піджарку ложку томатної пасти.