Польський квасолевий суп з копченостями

Приготуйте вже сьогодні ароматний і дуже смачний польський квасолевий суп з копченостями: адже процес його приготування дуже простий.

Суп виходить досить ситним і неймовірно ароматним: всі копченості та квасоля (що багата великою кількістю білка) дуже добре доповнюють один одного. Тарілочка такого чудового супу допомагає довго утримувати відчуття ситості, дарує енергію. Обов’язково беріть на замітку і готуйте разом з нами: залишитеся задоволені не тільки ви, але і ваші близькі.

Інгредієнти

  • суха біла квасоля (можна будь-якого іншого кольору) — один стакан (можна замінити 1 банкою консервованої квасолі);
  • вода — 2 літри;
  • будь-яка копчена ковбаса — сто грам;
  • копчена грудинка — 150 грам;
  • одна середня головка ріпчастої цибулі (або дві маленькі);
  • одна середня морква;
  • томатний соус (можна навпіл з кетчупом або навіть замінити ним) — 100-125 грамів;
  • суха паприка — 0,5 чайної ложки (можна за смаком або без неї);
  • чорний мелений перець — за смаком;
  • сіль — за своїм смаком;
  • пшеничне борошно вищого сорту — 0,5 столової ложки;
  • оливкова олія Extra virgin — для смаження;
  • свіжа зелень: петрушка, кріп — за смаком.

Польський квасолевий суп з копченостями: покроковий рецепт

  • Почнемо з того, що замочимо напередодні на всю ніч квасолю. Для цього промиємо її під проточною водою, потім наберемо води в три рази більше, ніж квасолі, і залишимо на всю ніч.
  • На ранок зливаємо залишки води. Підготовлену квасолю перекладаємо в глибоку каструлю. Заливаємо двома літрами води і ставимо на плиту на середній вогонь. Чекаємо, коли вода закипить, потім зменшуємо вогонь. Варимо близько 1 години або трохи більше. Все залежить від сорту квасолі та її розміру. Через годину дістаньте з каструлі одну квасолину і спробуйте її на готовність.
  • Поки вариться квасоля, ми можемо приготувати засмажку для нашого квасоляного супу.
  • Беремо цибулину, очищаємо. Розрізаємо на дві половинки, потім нарізаємо її на дрібні кубики. Моркву миємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці.
  • У глибоку сковороду наливаємо рослинне масло (у мене оливкова олія Extra virgin). Розігріваємо його на середньому вогні і додаємо спершу підготовлену натерту моркву, потім, через хвилину, ріпчасту цибулю.
  • Перемішуємо все лопаткою і на невеликому вогні продовжуємо смажити. Стежимо, щоб нічого не підгоріло.
  • Поки все смажиться, ми нарізаємо копчену ковбаску і шматочок грудинки. Форма нарізки може бути, за вашим бажанням, абсолютно будь-яка. Потім всі разом відправляємо на сковороду, де вже смажиться цибуля з морквою. Перемішуємо все силіконової лопаткою.
  • Додаємо томатний соус або кетчуп: можна розбавити навпіл. Перемішуємо, пробуємо на смак. Тепер додаємо чорний перець за смаком і, якщо любите, суху паприку: вона додасть пікантності страві.
  • Щоб суп вийшов трохи густіше, додаємо половину столової ложки борошна. Перемішуємо ретельно.
  • Смажимо ще кілька хвилин без кришки, перемішуючи, щоб нічого не підгоріло.
  • Потім всю засмажку перекладаємо в каструлю з готовою квасолею, перемішуємо. На невеликому вогні варимо близько двох хвилин. Пробуємо на смак і додаємо сіль. Пам’ятаємо, що при варінні квасолі ми сіль не додавали. Вимикаємо, накриваємо кришкою.
  • За своїм бажанням, можете додати нарізану свіжу зелень петрушки або кропу. Наливайте в тарілки і подавайте до столу.
  • За бажанням, можна приготувати домашні сухарики або грінки до супу.
  • Що ж, смачний польський квасолевий суп з копченостями готовий. Божевільний аромат поширився не лише по всій кухні, але і по всій квартирі. Дуже важко себе стримувати, щоб не налити тарілочку гарячого ароматного супу. Готуйте завжди із задоволенням і відмінним настроєм: адже ваш настрій обов’язково передасться вашій страві.

    Польский фасолевый суп с копченостями

    Приємного апетиту.