Пікантне корейська страва – кимчи: рецепти приготування

Корейці люблять пікантну їжу, і найпопулярніше корейська страва – кимчи. Для багатьох, коли немає кімчі, то й обід – не обід. Що ж таке кімчі? Це страва належить до маринадів. Воно нагадує нашу квашену капусту, китайський павуковий, японське цукемоно, індійський ачар та інші мариновані продукти.

Для корейців кімчі – цінне джерело вітамінів. Але ті, хто вперше пробує цю їжу, часто від неї гидливо відвертаються, особливо коли її різкий запах «вдарить» по носі. Критика говорить, що в кимчи забагато часнику і гіркого перцю. Однак гурмани вважають, що такі приправи – справжня смакота, і готові кімчі є мало не щодня.

Склад продуктів

  • великий качан пекінської капусти;
  • шість-вісім зубків часнику;
  • столова ложка рибного соусу (можна замінити креветочной пастою);
  • маленька головка ріпчастої цибулі;
  • пучок свіжого зеленого лука;
  • шматочок (на п’ять см) імбиру;
  • три столові ложки червоного перцю в пластівцях;
  • чайна ложка цукру;
  • морква – за бажанням;
  • півтора літра води;
  • три столові ложки (повних) морської солі.

Як приготувати кімчі – пікантне корейська страва

  • В першу чергу ми приготуємо правильно розсіл. Для нього використовується сира, некипяченая вода, тому вона повинна бути дуже чистою, відфільтрованої, в ідеалі — джерельній. Ретельно розмішуємо в ній сіль, щоб розчинити повністю.
  • Капустяні листи відокремлюємо від качана, обполіскуємо і стряхиваем зайву воду, ріжемо їх за бажанням або смужками, або квадратиками.
  • Якщо використовуєте інші овочі, морква або дайкон, то їх краще протерти на корейській тертці, так буде гарніше. Лук наріжемо дрібною соломкою.
  • Укладаємо упереміш всі овочі в розсіл, щоб повністю занурити їх можна використовувати гніт.
  • В літньому варіанті приготування досить потримати їх в розсолі 3-5 годин, тому що температура вище.
  • Для зимового зберігання краще залиште просаливаться на всю ніч, так буде надійніше. Після треба розсіл злити, а овочі промити під струменем води.
  • Далі ми робимо пасту, блендер закладаємо часник, перець, імбир, рибний соус, цукор.
  • Всі перемелюємо і пасту, перемішуємо з овочами. Робіть це в рукавичках, інакше від перцю руки буде пекти.
  • Заздалегідь приготуємо стерильну банку і утрамбуємо кимчи в неї, закриємо кришкою і потримаємо в домашніх умовах від трьох до семи днів.
  • Пикантное корейское кушанье – кимчи: рецепты приготовления

     

     

    Читай продовження на наступній сторінці

    1 2 3 Читати далі →