Корейці люблять пікантну їжу, і найпопулярніше корейська страва – кимчи. Для багатьох, коли немає кімчі, то й обід – не обід. Що ж таке кімчі? Це страва належить до маринадів. Воно нагадує нашу квашену капусту, китайський павуковий, японське цукемоно, індійський ачар та інші мариновані продукти.
Для корейців кімчі – цінне джерело вітамінів. Але ті, хто вперше пробує цю їжу, часто від неї гидливо відвертаються, особливо коли її різкий запах «вдарить» по носі. Критика говорить, що в кимчи забагато часнику і гіркого перцю. Однак гурмани вважають, що такі приправи – справжня смакота, і готові кімчі є мало не щодня.
Склад продуктів
- великий качан пекінської капусти;
- шість-вісім зубків часнику;
- столова ложка рибного соусу (можна замінити креветочной пастою);
- маленька головка ріпчастої цибулі;
- пучок свіжого зеленого лука;
- шматочок (на п’ять см) імбиру;
- три столові ложки червоного перцю в пластівцях;
- чайна ложка цукру;
- морква – за бажанням;
- півтора літра води;
- три столові ложки (повних) морської солі.
Як приготувати кімчі – пікантне корейська страва
Читай продовження на наступній сторінці
1 2 3 Читати далі →