Смачну страву на сніданок або обід: кесаділья – привіт з Мексики

Кесаділья – страва, дуже популярне в Мексиці. Готується це національне блюдо просто.

Спробуйте приготувати кесаділью один раз: і вона стане вашим улюбленим блюдом на сніданок, а може бути навіть на обід або вечерю. Кукурудзяні коржі (їх можна купити в супермаркеті) з начинкою з шинки, сиру і бекону – неймовірна смакота. У поєднанні з добре підсмаженою шматочками омлету страва виходить дивовижно смачним, апетитним і ситним. А як красиво закуска виглядає на столі: рука сама собою тягнеться за добавкою.

Склад продуктів

  • курячі яйця – 4 штуки;
  • молоко – 2 склянки;
  • вершкове масло – 2 столових ложки;
  • шинка – 100-150 грам;
  • бекон – 100-150 грам;
  • сир Чеддер – 250 грам;
  • зелена цибуля – пучок;
  • зелений болгарський перець – 1 штука;
  • тортилії (кукурудзяні коржі) – 4 штуки;
  • соус Сальса;
  • сіль і чорний перець – за смаком.

Смачне мексиканське блюдо кесаділья: покроковий процес приготування

  • Шинку нарізаємо кубиками, хрусткий бекон кришимо на дрібні шматочки. Дрібно шаткуємо солодкий перець і зелену цибулю. Трьом на крупній тертці сир. Відставляємо все це у бік.
  • Приступаємо до приготування омлету. Для цього в окремому посуді збиваємо яйця. Це можна зробити за допомогою міксера або віночком, вручну.
  • Після цього до збитим яйця, додаємо молоко, сіль і чорний перець. Потім ставимо на вогонь сковороду, кладемо 1 столову ложку вершкового масла.
  • Чекаємо, поки масло розтопиться, і отриману суміш вливаємо в сковороду. Після чого висипаємо порізаний раніше зелений перець.
  • Омлет потрібно постійно помішувати лопаткою, щоб у нас вийшло багато просмажених шматочків. Смажимо омлет до повної готовності і викладаємо його на тарілку.
  • Після того, як всі інгредієнти готові, приступаємо до приготування самої кесадільї.
  • Для цього розігріваємо сковороду на середньому вогні. Беремо тортилью і змащуємо її нижню частину вершковим маслом. Потім акуратно кладемо на сковорідку, намазала стороною вниз.
  • На верхню частину коржі насипаємо натертий сир. Намагайтеся рівномірно покрити поверхню тортилії.
  • Потім викладаємо на одну сторону тортильї омлет, обсмажений з зеленим перцем, шинку, бекон, посипаємо все зеленою цибулею. Додаємо соус.
  • Чекаємо, поки корж обсмажиться, після чого беремо вільний кінець, загортаємо нашу начинку і придавлюємо лопаткою.
  • Все – кесаділья готова! Як ви вже зрозуміли, кесаділья – це величезний політ для кулінарної фантазії. З начинкою можна експериментувати, як тільки душі завгодно. Головні складові мексиканського блюда – тортилії і сир, все інше – за вашим бажанням! Ще більше рецептів незрівнянною закуски дивіться на нашому сайті.

    Вкусное блюдо на завтрак или обед: кесадилья – привет из Мексики

    Готуйте з любов’ю, пригощайте з задоволенням.