Дуже смачна домашня куряча шинка з грибами: магазинний варіант відпочиває

Домашня куряча шинка з грибами — що може бути смачніше? Коли я її спробувала, то відразу відмовилася купувати магазинну.

Це дійсно дуже смачно! А ще корисно, без шкідливих добавок і досить економно по грошах! Так навіщо ж платити більше? Готувати її абсолютно не складно: трохи практики — і ви легко і швидко зможете приготувати шинку з куркою і грибами в домашніх умовах. А покроковий рецепт допоможе з легкістю зрозуміти весь процес приготування. Не переживайте — у вас все вийде!

Інгредієнти

  • куряча тушка — 2 кілограми;
  • печериці — 200-300 грам;
  • сіль, перець — за смаком;
  • рослинне масло.

Дуже смачна домашня куряча шинка з грибами: покроковий процес приготування

  • Перед тим, як почати обробляти тушку курки, її необхідно добре вимити, обсушити, видалити можливі пір’я на шкірці. Також відрізаємо нижні фаланги крилець.
  • Знімаємо шкіру: робимо надріз вздовж всієї спинки тушки по хребту і руками відокремлюємо шкіру від м’яса. Це зробити дуже просто, так як сама шкірка тримається на тонких прожилках жиру і дуже легко відстає. При необхідності можете допомагати собі ножем.
  • Після того, як ви відокремили шкіру зі спинки, перевертаємо тушку і також поступово продовжуємо знімати з грудки, крилець, ніжок — вона дуже легко буде стягуватися. Головне, різко не смикайте і не поспішайте, щоб не порвати. Але якщо ви випадково прорвали шкіру, то, в принципі, немає нічого страшного.
  • Щоб розкласти шкіру в рівний відкритий пласт, розрізаємо вздовж на місцях, де були крильця і ніжки, щоб можна було розгорнути ці «чохол». Також обрізаємо брутальні, тверді частини шкірки (на ніжках і внизу грудки) і залишки жиру.
  • З тушки обрізаємо все м’ясо і нарізаємо його на дрібні шматочки (0,5 х 0,5 сантиметра). Але можна дрібно нарізати не все м’ясо: якісь шматочки залишити більш великими. Тоді шинка в розрізі буде виглядати дуже красиво.
  • Вимиті і підсушені печериці нарізаємо невеликими кубиками. Для приготування курячої шинки не варто додавати занадто багато грибів, так як під час нарізки вже готової шинки, вона може кришитися або погано тримати форму. Тому врахуйте це і не перестарайтеся з додаванням грибів або інших добавок.
  • Обсмажуємо нарізані гриби на рослинній олії до повного випаровування рідини. Також не забуваємо їх посолити під час приготування.
  • Змішуємо нарізане м’ясо, обсмажені гриби, солимо, приправляємо перцем. За бажанням, можна додати ваші улюблені спеції. Все добре вимішуємо.
  • Робочу дошку накриваємо харчовою плівкою і зверху розкладаємо рівним прямокутним пластом курячу шкіру внутрішньою частиною вгору. Надлишки шкіри викладайте внапуск, роблячи складки — головне щоб вона набула прямокутну форму.
  • Викладаємо на середину шкіри приготований фарш. Так як в подальшому (для красивої форми) куряча шинка буде запікатися в прямокутній формі для випічки. Тому, коли будете викладати фарш, то приблизно орієнтуйтеся на розміри форми, щоб шинка помістилася в неї. Якщо у вас немає форми для випікання, нічого страшного — можна випікати просто у фользі, тільки сама форма шинки вийде не настільки рівною і красивою.
  • Фарш викладаємо гіркою, ущільнюємо руками, надаючи рівну, красиву прямокутну форму. Далі піднімаємо краю шкіри і загортаємо ними фарш, щоб не було дірок. Нічого зшивати не потрібно.
  • На розгорнутий аркуш фольги перекладаємо наш рулет. Це дуже зручно зробити за допомогою харчової плівки, на якій він в даний момент знаходиться: беремо за краї плівки, переносимо на фольгу і акуратно перекатываем шинку зрізом вниз.
  • Ще дуже важливо: щоб під час випікання шинка не пригоріла, фольгу спочатку потрібно злегка змастити рослинним маслом.
  • Звертаємо і защипуємо краї фольги, щоб вони обернули курячу шинку. Якщо одного листа фольги мало, додатково загорніть в ще один.
  • Викладаємо загорнуту шинку у форму для запікання або на деко.
  • Запікаємо рулет в духовці при 180 градусах, 1-1,5 години в залежності від товщини рулету. Також, якщо ви запікаєте тільки у фользі, без форми, часу вам знадобиться трохи менше. Щоб рулет не пригорів, на нижній ярус духовки я ставлю деко з сіллю.
  • Готову шинку з курки охолоджуємо до теплого, не дістаючи з форми (не розмотуючи фольгу). Зверху притискаємо невеликим вантажем (до 2-х кілограм) і ставимо в холодильник на 4-5 годин, а краще на ніч. Якщо у вас немає вантажу, то можна і без нього, але вантаж додасть більш красиву, рівну форму, і м’ясо курячої шинки трохи спрессуется і краще буде тримати свою форму під час нарізання.
  • Остиглу домашню курячу шинку дістаємо з форми і фольги — можна подавати.
  • Смак домашньої курячої шинки просто захоплює своєю ніжністю, м’якістю і оригінальним смаком. Таку шинку їв би і їв! За час остигання вона дуже добре спресованого і застигла: тепер її можна нарізати навіть тонкими шматочками, і вона буде відмінно тримати свою форму, не розвалюватися. Для різноманітності, замість грибів, ви можете використовувати овочі (моркву, кукурудзу, горошок, болгарський перець і так далі), волоські горіхи, навіть варене яйце.

    Очень вкусная домашняя куриная ветчина с грибами: магазинный вариант отдыхает

    Приємного апетиту!