Домашня шаурма в тонкому лаваші: швидка і смачна закуска

Швидка і смачна закуска, приготовлена в домашніх умовах!

Домашня шаурма в тонкому лаваші обов’язково сподобається вашим близьким! Хрустка скориночка і соковита начинка всередині. Готувати просто і швидко: вічно зайнятих хазяєчок таке зручність тільки порадує. Шаурму можна приготувати з тих продуктів, які любите і з тих, які лежать в холодильнику. Подати шаурму можна як на тарілочці, так і в кульочку. Вибирати вам! Кількість продуктів беріть в тих пропорціях, які більше підходять вашій родині: простір фантазії нічим не обмежений.

Склад продуктів

  • лаваш тонкий,
  • огірок,
  • помідор,
  • зелень,
  • капуста,
  • м’ясо будь-яке або шинка.

Для соусу

  • сметана – 3 столових ложки,
  • домашня готова гірчиця – 1 чайна ложка,
  • сік лимона – 1 чайна ложка,
  • соєвий соус – 1 столова ложка.

Домашня шаурма в тонкому лаваші: покроковий процес приготування

  • Капусту дрібно шаткуємо, солимо і віджимаємо її руками, щоб дала сік.
  • Свіжий огірок ріжемо навпіл, одну половину нарізаємо дрібно, другу – півкільцями.
  • Дрібно нарізаємо зелень. Помідори розрізаємо навпіл і далі ріжемо тонкими півкільцями, цибуля теж нарізаємо півкільцями.
  • Готуємо соус. У миску кладемо сметану (у мене домашня сметана), гірчицю, вливаємо сік лимона, соєвий соус можна додати трохи чорного меленого перцю. Перемішуємо. Соус готовий.
  • М’ясо можна заздалегідь відварити і потім разом з цибулею обсмажити на рослинному маслі з додаванням чорного меленого перцю за смаком.
  • Другий варіант: беремо куряче філе, нарізаємо тонкими смужками і обсмажуємо в олії до готовності, солимо і перчимо, додаємо часник.
  • Рада. Можна ще приготувати шалено смачну курячу грудку за оригінальним рецептом: за 6 хвилин, на сковороді.
  • Тонкий лаваш розрізаємо навпіл. На одну половинку пласта викладаємо начинку, у наступному порядку: капуста, соус, огірки, зелень, помідори, цибуля, м’ясо, соус.
  • Підверніть один край лаваша і потім згортаємо в рулет. Виходить начинка в кульочку.
  • Другу половину лаваша виконуємо також. «Кульочки» обсмажуємо на сухій сковороді, з обох сторін (або в сковороді гриль).
  • Домашня шаурма в тонкому лаваші – це просто пісня. Тісто виходить хрустке, а начинка дуже соковита і смачна. Навіщо йти на ринок? Робіть шаурму будинку! Домашнє завжди набагато смачніше і корисніше! Інші рецепти смачної закуски дивіться на нашому сайті: є варіанти на будь-який смак.

    Домашняя шаурма в тонком лаваше: быстрая и вкусная закуска

    Приємного всім апетиту і гарного настрою.