Ніжний курячий рулет: результат захоплює

Ніжний курячий рулет — результат перевершив очікування! Це смачніше запеченого м’яса! Таке блюдо можна порівняти тільки з дорогим, приготованим в елітних ресторанах.

А в дійсності, собівартість просто смішна: у порівнянні зі смаком і якістю цього рулету з курки! Я була вражена: настільки м’ясо в рулеті вийшло ніжним, м’яким — просто ідеальним! Рецепт дуже простий — з нею впорається навіть дитина. Сьогодні я хочу поділитися своїм захопленням і розкрити покроковий рецепт ніжного курячого рулету, а також пропоную вам 2 варіанти приготування (запікати в духовці і варити в каструлі). Але від себе хочу сказати: дуже смачно і так, і так!

Інгредієнти

  • куряче м’ясо без кісток — 1 кілограм;
  • часник — 2 зубчики;
  • сіль — 1 неповна чайна ложка;
  • мелена паприка — 1 неповна чайна ложка;
  • желатин — 25 грам;
  • чорний перець — за смаком.

Ніжний курячий рулет: покроковий процес приготування

  • Для приготування курячого рулету можна використовувати м’ясо з будь-якої частини тушки. Чим воно ніжніше, тим ніжніше вийде рулет. Самий бюджетний варіант: можна взяти м’яса зі свинячих ніжок — воно дуже м’яке і досить дешеве. Головне, м’ясо відокремити від кістки, прибрати прожилки, шкіру і жир — можна готувати!
  • Нарізаю куряче м’ясо невеликими шматочками, приблизно 2х2 сантиметри.
  • Видавлюю часточки часнику через прес. За бажанням, можна замінити на сухий часник (0,5 чайної ложки).
  • Додаю до м’яса часник, сіль, паприку, мелений перець. Висипаю желатин, і все ретельно перемішую. Зверніть увагу: я воду не додаю!
  • Загальна кількість фаршу ділю на 4 частини, з яких роблю ковбаски. Для цього розстеляю харчову плівку, викладаю курячий фарш у вигляді довгої ковбаски, розрівнюю, надаю акуратну рівну форму. Загортаю цю курячу ковбаску щільно харчовою плівкою. Головне, зробити мінімум 3-4 повних мотка навколо фаршу, добре затужить краю плівки, щоб рулет вийшов щільний і красивий.
  • Так проробляю з кожної ковбаскою. 2 ковбаски буду варити, а 2 запікати.
  • Запікання рулету з курки: кожну ковбаску додатково обмотую фольгою і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин. Готові ковбаски дістаю з духовки, залишаю остигати до кімнатної температури (фольгу не разматываю). А після, в такому вигляді, перекладаю в холодильник мінімум на 4-5 годин, а краще на ніч.
  • Приготування курячого рулету у воді — це взагалі дуже просто: у киплячу воду (не солону, без додаткових приправ) викладаю добре обмотані харчовою плівкою ковбаски (для кращої надійності можна додатково обмотати, щоб вода не потрапила під час приготування). Вода повинна повністю покривати ковбаски.
  • Варю 1 годину на середньому вогні. Зверніть увагу: якщо ви будете готувати більш товстий рулет, час на приготування потрібно збільшити (до 1,5 години). Як тільки вода починає википати, і рулети почнуть оголятися, то обов’язково потрібно її трохи долити.
  • Готові ковбаски викладаю на дошку і залишаю остигати до кімнатної температури. Після перекладаю в холодильник до повного застигання.
  • Перед подачею звільняю курячі ковбаски від фольги і харчової плівки, і нарізаю тоненькими шматочками.
  • Домашні курячі рулети — це казка! Обидва варіанти вийшли супер! Немає почуття запеченности або переваренности. Кожен шматочок — це насолода! Ледь помітна різниця в тому, що запечений — трохи ароматнішою, а варена — трошки м’якшою. Але і той, і інший приводять у захват! Навіщо ж купувати магазинні ковбаси?

    Нежный куриный рулет: результат восхищает

    Приємного апетиту.