Здивуйте гостей на новий рік! Так кролика я ще не готувала

Кролик виходить просто дивовижним. Він відмінно буде виглядати на святковому столі і ваші гості не залишать від нього ні шматочка. Кролик просто готується, виходить соковитим і ароматні. Ви будете в захваті! Це блюдо навіть сміливо можна поставити на новорічний стіл, адже воно виглядає по-королівськи.

Необхідні продукти

  • 2 кілограмовий кролик
  • рослинна олія
  • 100 грам вершкового масла
  • 500 грам цибулі-шалот
  • чебрець
  • 2 гострих перцю
  • 500 грам слив
  • 4 столові ложки пшеничного борошна
  • 500 мл бульйону
  • спеції, сіль, перець
  • 3 столові ложки цукру

Починаємо приготування

  • Лук очищаємо і ріжемо на 4 частини.
  • У сковороду наливаємо рослинне масло і додаємо вершкове. Розтоплюємо його і кладемо цибулю-шалот. Злегка солимо її і додаємо пару гілочок чебрецю. Цибулю обсмажуємо до злегка золотистого кольору.
  • Кролика промиваємо та нарізаємо на порційні шматочки. Добре солимо і перчимо його.
  • Підготовлений цибулю перекладаємо в глибокий лист або деку. Додаємо в бульйон цибулю.
  • Борошно насипати в миску. Обвалюємо в ній шматочки кролика обсмажуємо на сковороді на сильному вогні до рум’яного кольору. А потім викладаємо кролика на цибулю.
  • Зверху на кролика розкладаємо гострий перець і накриваємо все фольгою.
  • Ставимо форму в духовку, розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо протягом 40 хвилин.
  • Сливу промиваємо і видаляємо кісточки. На сковороді розтоплюємо вершкове масло і викладаємо підготовлену ягоду. Злегка обсмажуємо її на повільному вогні, а потім присипаємо її цукром. Обсмажуємо ще 1 хвилину до легкої карамелізації.
  • Через відведений час дістаємо кролика з духовки, зверху викладаємо сливу і кілька гілочок чебрецю. Блюдо знову накриваємо фольгою і ставимо в духовку на 40 хвилин. Готового кролика дістаємо з духовки і подаємо до столу.
  • Спробуйте також курку з картоплею в гострому соусі. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Удивите гостей на новый год! Так кролика я еще не готовилаПриємного апетиту!