Неймовірно смачний кролик, запечений з маслинами і пряними травами

Це блюдо гідно будь-якого святкового столу. Готується не дуже швидко, але кролик виходить просто приголомшливим.М’ясо ніжне і соковите, і при цьому має приємний пряний аромат. А ще блюдо шикарно виглядає і гідно виглядатиме навіть у дорогому ресторані.

Необхідні продукти

  • кролик — 3 кг
  • винний оцет — 1 ст. л
  • сіль, перець
  • оливкова олія — 100 мл
  • цибуля — 2 шт
  • часник — 1 головка
  • помідори «Черрі» — 200 гр
  • маслини чорні — 1 банку
  • чебрець — 4 гілочки
  • розмарин — 2 гілочки
  • біле сухе вино — 250 мл
  • коричневий цукор — 0,5 ч. л

Починаємо приготування

  • Тушку кролика кладемо в миску і заливаємо водою з оцтом. У такому вигляді залишаємо на 2 години.
  • Через відведений час кролика обсушуємо рушником, ріжемо на порційні шматочки, солимо і перчимо за смаком.
  • У глибоку сковороду наливаємо оливкову олію, нагріваємо його і кладемо шматочки кролика. Обсмажуємо їх з усіх сторін по 3-4 хвилини (до рум’яної скоринки).
  • Лук очищаємо і нарізаємо соломкою. Часник ріжемо на дрібні шматочки. Підготовлені овочі кладемо в сковороду до цибулі і перемішуємо.
  • Потім кладемо в сковороду промиті помідори «Черрі» і маслини, обсмажуємо ще 1-2 хвилини. Потім додаємо чебрець, розмарин і цукор, все добре перемішуємо.
  • У м’ясо з овочами вливаємо підготовлене вино, тушкуємо все ще 1 хвилину і знімаємо сковороду з вогню.
  • Підготовленого кролика в сковороді накриваємо фольгою і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікаємо протягом 20 хвилин. Потім вимикаємо плиту, але кролика залишаємо нудитися ще на 10 хвилин.
  • Готову страву виймаємо з духовки і подаємо до столу.
  • До такого кролику можна подати запечені овочі. Приготувати їх можна за рецептом з нашого сайту.

    Невероятно вкусный кролик, запеченный с маслинами и пряными травами

    Приємного апетиту!