Куряча грудка в кефірі: дуже смачне м’ясо

Спокусливо апетитні і ніжні курячі грудки в кефірі порадують вас чудовим смаком.

Пікантні часникові нотки надають курячої грудки особливий смак. Курка, приготована за цим рецептом, виходить дуже соковитою і просто тане в роті. Порадуйте своїх домочадців таким м’ясним блюдом — і вони будуть не тільки смачно, ситно, але і корисно нагодовані. Пропонуємо вашій увазі покроковий рецепт приготування на сковороді маринованої в кефірі курячої грудки.

Інгредієнти

  • помідори «черрі»;
  • зелень свіжого кропу і петрушки;
  • сіль;
  • куряча грудка — 600 грам;
  • один зубчик часнику;
  • кефір — 200 мілілітрів;
  • чорний мелений перець.

Куряча грудка в кефірі: покроковий рецепт

  • Філе курки за допомогою гострого ножа нарізаємо на порціонні шматочки (дуже добре використовувати свіжу курячу грудку, а не заморожену, оскільки під час розморожування куряче м’ясо втрачає свою соковитість і ніжність).
  • Зубчик часнику пропускаємо через прес (можна дрібно подрібнити за допомогою ножа).
  • Кріп миємо й дрібно нарізаємо (мені подобається, коли кропу багато: тоді страва виходить ароматніший і смачніше).
  • Тепер грудку потрібно замаринувати.У глибоку миску перекладаємо нарізану грудинку, часник, порізаний кріп, додаємо сіль, перець, приправи за смаком, все заливаємо кефіром і гарненько перемішуємо.
  • Курячу грудку залишаємо маринуватися в кефірі від півгодини до 60 хвилин.
  • Гасити мариновану грудку будемо на сковороді без масла.
  • Замариновану курку перекладаємо на сковороду, заливаємо маринадом і тушкуємо під закритою кришкою 10-15 хвилин.
  • Готову грудинку подаємо до столу з часточками помідорів «черрі» і прикрашаємо свіжою петрушкою.
  • Я готувала тушковану курку по цьому рецепту в духовці: вийшло теж дуже смачно!!! Куряча грудка, маринована в кефірі, неймовірно ароматний і соковитий. Порадуйте своїх рідних приголомшливим м’ясним блюдом. Така курка сподобається всім — від малого до великого. Одне і теж куряче м’ясо, приготоване з додаванням різних приправ, буде дуже відрізнятися і за смаком, і за ароматом. Крім перців до курки підійдуть базилік, чебрець і м’ята.

    Куриная грудка в кефире: очень вкусное мясо

    Приємного апетиту.