Курка в ажурі: цікавий рецепт простого страви

Одного разу спробувавши цей шедевр в гостях, я просто не втрималася, щоб не приготувати його вдома.

Зізнаюся чесно, був страх — що, якщо щось не вийде? Але марно. Курка в ажурі вийшла приголомшлива — ніжна, соковита і така ароматна. Великий пріоритет страви в тому, що воно саме по собі поживне і можна не готувати гарнір до нього. Сьогодні я хочу поділитися рецептом приготування курки з картоплею.

Інгредієнти

  • куряче філе — 2 штуки;
  • картопля — 7 штук;
  • пару яєць;
  • борошно — 2 столові ложки;
  • твердий сир — 150 грам;
  • рослинна олія;
  • свіжа зелень
  • спеції за смаком.

Курка в ажурі: покроковий рецепт

  • Я брала курячі грудки великим розміром. М’ясо потрібно добре вимити й обсушити паперовим рушником від вологи.
  • Хочу дати пораду від себе: м’ясо краще всього брати свіже, тому що куряче м’ясо ніжне саме по собі, і якщо її заморозити, а потім розморозити, воно втрачає свої смакові якості. Нарізати тонкими пластинами. Приправити сіллю, і я ще додаю чорний мелений перець за смаком.
  • Беремо сковороду, ставимо на середній вогонь і підсмажуємо м’ясо на олії до золотистого кольору.
  • Твердий сир натираю на крупній тертці. Як по мені, то сиру можна взяти трохи більше, ніж зазначено в рецепті.
  • Картоплю добре вимити і очистити. Потім натираємо на крупній тертці. Так, ще дуже важливо терту картоплю добре віджати, щоб з картоплі пішла вся рідина. Якщо картопля велика, то досить і п’яти картоплин.
  • Так, з приводу зелені: можна брати ту, яка вам більше подобається. Можу сказати, що з петрушкою виходить чудово.
  • У віджату терту картоплю додаємо яйце, борошно і сіль за смаком. Все це треба добре перемішати до однорідної маси.
  • Далі беремо сковороду з рослинним маслом і ставимо на вогонь. Коли сковорода добре розігріється, картоплю потрібно розподілити по дну, акуратно притискаючи дерев’яною лопаткою. Коли одна сторона картопляного млинця підсмажиться, потрібно перевернути, і м’ясо курки викласти але тільки на половину млинця, посипаємо сиром і зеленню. Ось коли буде готова і друга сторона, то тоді вільної стороною картопляного млинця накриваємо курку з сиром. Ще трошки обсмажуємо з обох сторін.
  • Курка в ажурі з картоплі готова до вживання. Дивіться, коли я готувала, то мені здалося, що борошна потрібно трішки більше, щоб картопляна оладки добре з’єдналася.
  • Ваші близькі оцінять ваші кулінарні здібності гідно. Ви витратите трохи свого часу і отримаєте масу задоволення. Таку курку краще всього їсти в гарячому вигляді, але і в холодному вона теж не менш апетитна. При подачі можете прикрасити листям свіжої зелені, це залежить від вашої фантазії і креативності. Так, мої рідні вітають подачу страви в ажурі зі свіжими помідорами. Але овочевий салатик буде теж дуже до речі. Курку в ажурі з’їдять всі без сумніву, і ще добавку будуть просити.

    Курица в ажуре: интересный рецепт простого блюда
    Приємного апетиту.