Запечена картопля з сиром і беконом: від цього неможливо відірватися

Готуємо смачний гарнір в духовці: запечена картопля з сиром і беконом!

Ніжна картопля, хрустка зверху, під сирною скоринкою, з часником і беконом з’їдається горяченькой: буквально за 5 хвилин! Перевірено на особистому досвіді! Та й як тут можна встояти: таке пишність на столі. Гарнір відмінно поєднується з солоною або смаженою рибою, будь-яким м’ясом, маринованими грибами. Доповнити картоплю можна і квашеною капустою, і овочевими салатами – загалом, політ фантазії не обмежений. Створюйте свої шедеври з нашими ідеями: і ваше меню буде завжди різноманітним і незвичайним.

Необхідні інгредієнти

  • картопля – 1 кілограм
  • бекон – 150 грам,
  • олія оливкова – 2 столових ложки,
  • сир твердий – 60 грам,
  • сіль, перець – за смаком,
  • часник – за смаком,
  • петрушка – за смаком.

Як приготувати в духовці запечена картопля з сиром і беконом

  • Очищений від шкірки картоплю промиваємо, перекладаємо в каструлю, заливаємо холодною водою. Відварюємо до напівготовності.
  • Знімаємо з вогню, зливаємо воду і даємо картоплі охолонути. Потім розрізаємо на 2-3 частини: залежно від розміру бульб.
  • Нарізаємо бекон на шматочки і злегка підсмажуємо в сковороді. Перекладаємо його на паперовий рушник.
  • Рада. Бекон я брала сирої, але можна використовувати і копчений: тоді гарнір буде з ароматом димку і літа.
  • Деко змащуємо оливковою олією і викладаємо на нього картоплю: рівною (відрізаною) стороною вниз. Зверху солимо і перчимо.
  • Картоплю запікаємо в духовці при 200 градусах 35-40 хвилин.
  • Хвилин через 20 картоплю перевертаємо на інший бік.
  • Через 40 хвилин дістаємо картоплю з духовки, ще раз перевертаємо, щоб картопля підсмажився з усіх боків.
  • Посипаємо зверху подрібненим часником, підсмаженою беконом і натертим сиром.
  • Зменшуємо температуру до 190 і картоплю запікаємо ще хвилин 15: поки сир і бекон не підрум’яняться.
  • Подаємо до столу відразу, поки картопля ще гаряча. Відмінний гарнір до будь-якої страви: запечена картопля з сиром і беконом! Він чудово підійде і до риби (солоної або смаженої), і до м’яса (запечений, наприклад)! А якщо поруч поставити ще й квашену хрустку капусту, политу запашною маслом! Слів немає: одне захоплення! Рецепти всіх перерахованих страв ви можете подивитися на нашому сайті: заходьте і вибирайте.

    Запечённый картофель с сыром и беконом: от этого невозможно оторваться

    Приємного вам апетиту.