Смачна скумбрія в духовці: як правильно запекти

Є безліч різних рецептів, як запекти скумбрію в духовці.

Але я хочу поділитися своїм коханим, перевіреним варіантом. Скажу чесно: виходить дійсно дуже смачно. А готується просто, з мінімального набору продуктів, які легко купити в будь-якому магазині. Давайте разом приготуємо її.

Інгредієнти

  • скумбрія свіжоморожена — 2 штуки;
  • гірчиця — 2 чайні ложки;
  • майонез — 2 чайні ложки;
  • сіль, перець — за смаком.

Як запекти скумбрію в духовці смачно: покроковий рецепт

  • Вибираючи свіжоморожену скумбрію, звертайте увагу на її цілісність, щоб шкіра була без тріщин, розривів, без жовтих плям.
  • Рибу добре промити, відрізати голову і хвіст, потрібно випатрати, обсушити паперовим рушником. Рекомендую повністю не розморожувати, щоб вона не розлізлася і вам зручно було її обробляти.
  • Скумбрію можна нарізати на порційні шматки або залишити для запікання цілою тушкою. Солимо, приправляємо перцем або спеціями.
  • Готуємо соус: змішати майонез і гірчицю, добре перемішати і обмазати рибу з усіх боків.
  • Викладаємо рибу на деко, застелене фольгою й запікаємо в духовці при температурі 180-200 градусів. Щодо часу, скільки потрібно запікати скумбрію, то це більше залежить від особливостей вашої духовки — приблизно 30-45 хвилин (на аерогрилі досить півгодини, для звичайних духових шаф знадобиться більше часу).
  • Запечена скумбрія готова! Її можна злегка збризнути лимоном і подавати з овочами. Вона дуже смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді. Тому її можна подавати як основну страву або як закуску. За бажанням ви можете додати свої інгредієнти під час приготування, наприклад, спеції, приправи, соуси. Я обожнюю пікантну діжонську гірчицю і дуже часто її додаю, хоч і немає її в рецепті. Експериментуйте і дивуйте своїх близьких.

    Вкусная скумбрия в духовке: как правильно запечь
    Приємного апетиту.