Обалденная скумбрія на грилі: і на природі, і на плиті

Коли моя сім’я виїжджає на пікнік, ми часто готуємо очманілу скумбрію на грилі.

Також це блюдо можна приготувати в електрогрилі: виходить дуже ароматний, просочена прянощами, смачна, соковита рибка з засмаженою, золотистою скоринкою — чудовий прекрасний обід або вечерю.

Інгредієнти

  • масло рослинне — 10 мілілітрів;
  • скумбрія — 2 штуки;
  • лимон (цедра) — 1,5 столові ложки;
  • сіль — за смаком;
  • цибуля — 1 штука (середнього розміру);
  • цукровий пісок — 0,5 чайних ложки;
  • петрушка — 4 гілочки;
  • чебрець — 4 гілочки + 1 чайна ложка (сушеного);
  • розмарин — 2 гілки;
  • часник гранульований сушений — 1 чайна ложка;
  • кріп сушений — 1 чайна ложка;
  • паприка солодка сушена — 1 чайна ложка;
  • перець чорний (мелений) — щіпка;
  • перець білий (мелений) — щіпка.

Обалденная скумбрія на грилі: покроковий рецепт

  • З вимитої знімаємо цедру лимона. Як правильно зняти цедру з цитруса, дивіться на нашому сайті «Дуже смачно».
  • До неї пересипаємо сухі спеції: чорний і білий перець, солодку червону паприку, сушені листя кропу, чебрецю і гранульований пісок. Трохи підсолюємо і сластим.
  • Заливаємо ароматну суміш рослинним маслом і розмішуємо.
  • Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо кільцями.
  • Рибу потрошимо, розрізаємо їй черевце, ретельно витираємо.
  • Рада. Для приготування скумбрії, запеченої на грилі, можна використовувати і заморожену рибу, тільки краще вибирати суху заморозку.
  • Змащуємо тушки риби скумбрії, зовні і зсередини, нашої пряної заправкою.
  • У середину кожної рибини потрібно покласти кружальця цибулі, по кілька свіжих гілочок петрушки, чебрецю і розмарину.
  • Замотати блюдо з рибою в поліетиленову плівку і покласти на холод для маринування, приблизно на вісім годин або на ніч.
  • Коли скумбрія добре промаринується, викладаємо її запікатися на гриль. Можна також застосовувати для приготування електрогриль.
  • Рада. Перед приготуванням електрогриль потрібно змащувати жиром.
  • Запікати рибу потрібно приблизно десять хвилин, до повної готовності.
  • Подають на стіл таку чудову, запечений на грилі рибу з овочевою подгарнировкой, свіжою зеленню і шматочком лимона.

    Також скумбрія дуже смачна в маринованому вигляді.

    • Для цього рибу потрібно добре випатрати, вимити, відрізати голову і залити розсолом.
    • Для розсолу потрібно півтори або дві столові ложки солі розвести в склянці води, додати кілька лаврових листків, запашний перець, чорний перець у вигляді горошку, пару розеток пряної гвоздики.
    • Для красивого золотистого кольору в розсіл можна додати цибулиння. Для того, щоб скумбрія була пряного посолу, потрібно додати чайну ложку зерен коріандру. В цей чудовий розсіл помістити рибу і відправити в холодне місце на кілька днів.
    • Перед подачею солону скумбрію потрібно порізати на порційні шматочки, збризнути лимонним соком, полити олією. Зверху покласти кільця цибулі і посипати нарубаною зеленню.

    Заходьте на наш сайт, готуйте разом з нами: адже у нас є безліч способів приготування страв з риби і морепродуктів, м’яса та овочів.

    Обалденная скумбрия на гриле: и на природе, и на плите

    Приємного всім апетиту.