Коли моя сім’я виїжджає на пікнік, ми часто готуємо очманілу скумбрію на грилі.
Також це блюдо можна приготувати в електрогрилі: виходить дуже ароматний, просочена прянощами, смачна, соковита рибка з засмаженою, золотистою скоринкою — чудовий прекрасний обід або вечерю.
Інгредієнти
- масло рослинне — 10 мілілітрів;
- скумбрія — 2 штуки;
- лимон (цедра) — 1,5 столові ложки;
- сіль — за смаком;
- цибуля — 1 штука (середнього розміру);
- цукровий пісок — 0,5 чайних ложки;
- петрушка — 4 гілочки;
- чебрець — 4 гілочки + 1 чайна ложка (сушеного);
- розмарин — 2 гілки;
- часник гранульований сушений — 1 чайна ложка;
- кріп сушений — 1 чайна ложка;
- паприка солодка сушена — 1 чайна ложка;
- перець чорний (мелений) — щіпка;
- перець білий (мелений) — щіпка.
Обалденная скумбрія на грилі: покроковий рецепт
Подають на стіл таку чудову, запечений на грилі рибу з овочевою подгарнировкой, свіжою зеленню і шматочком лимона.
Також скумбрія дуже смачна в маринованому вигляді.
- Для цього рибу потрібно добре випатрати, вимити, відрізати голову і залити розсолом.
- Для розсолу потрібно півтори або дві столові ложки солі розвести в склянці води, додати кілька лаврових листків, запашний перець, чорний перець у вигляді горошку, пару розеток пряної гвоздики.
- Для красивого золотистого кольору в розсіл можна додати цибулиння. Для того, щоб скумбрія була пряного посолу, потрібно додати чайну ложку зерен коріандру. В цей чудовий розсіл помістити рибу і відправити в холодне місце на кілька днів.
- Перед подачею солону скумбрію потрібно порізати на порційні шматочки, збризнути лимонним соком, полити олією. Зверху покласти кільця цибулі і посипати нарубаною зеленню.
Заходьте на наш сайт, готуйте разом з нами: адже у нас є безліч способів приготування страв з риби і морепродуктів, м’яса та овочів.
Приємного всім апетиту.