Скумбрія солона в домашніх умовах, з цибулевої лушпинням

Як часто задивлявся в магазинах на солону, золотисту копчену рибу (холодного копчення).

Розумом розумієш, що зараз дуже багато неякісної, обробленої різними препаратами риби, щоб зробити її більш привабливою. Ми дуже часто купуємо, навіть не підозрюючи, що по-справжньому нам продають. Тому давайте разом приготуємо скумбрію пряного домашнього засолу, в рецепті якої будуть використовуватися тільки натуральні продукти. В результаті у нас вийде дуже смачна малосольна рибка така ж червона, як у магазині.

Інгредієнти

  • скумбрія — 1 штука;
  • вода — 1 літр;
  • лушпиння з цибулі — 1 склянка;
  • сіль — 3 столові ложки;
  • цукор — 1 столові ложки;
  • перець чорний горошком — 3 штуки;
  • лавровий лист — 1 штука;
  • гвоздика — 3 штуки;
  • коріандр — 0,5-1 чайна ложка;
  • сухі скоринки з апельсина — за бажанням;
  • гірчичний порошок — 1/4 чайної ложки.

Скумбрія солона в домашніх умовах: покроковий рецепт

  • Перед тим як приступати до домашньої солінні риби, потрібно дізнатися необхідну кількість маринаду. У ємність, де буде готуватися скумбрія домашнього засолу, скласти рибу і залити водою так, щоб вона повністю покривала. У мене вийшов літр, і спеції я розраховувала на цей обсяг. Якщо у вас більше або менше, то пропорційно змінюйте кількість.
  • Воду довести до кипіння, додати цибульне лушпиння і проварити 10-15 хвилин, знімаємо з вогню й даємо настоятися 30-40 хвилин.
  • Відцідити цибульну рідина (якщо вийшло менше 1 літра, то додайте води). Лушпиння можна викинути, вона нам не знадобиться.
  • Додаємо сіль, цукор, спеції (за бажанням можна додати сухі скоринки апельсина), перемішуємо, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, варимо, щоб цукор і сіль розчинилися, після охолоджуємо. Процідіть на сито, щоб прибрати лавровий лист, скоринки апельсина.
  • Ємність, в якій у мене риба маринується — це обрізана пластикова пляшка. Покласти рибу в ємність, залити розсолом, маринадом, щоб він покривав скумбрію, додати на кінчику чайної ложки гірчицю.
  • Витримуємо близько 4 годин при кімнатній температурі, покриваємо пляшку харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 3-4 дні.
  • За цей час риба промаринувалася, набула дуже красивий золотистий колір, стала ,як магазинна. Можна сказати, що ми приготували скумбрію, копчену рідким димом, в домашніх умовах. Але ця набагато краще, адже ми використовували тільки натуральні продукти.

    Скумбрия, соленая в домашних условиях, с луковой шелухой
    Приємного апетиту.