Маринад для оселедця домашнього приготування

Маринад для оселедця домашнього приготування — унікальна можливість приготувати малосольну пряну рибу.

Впевнена, ви залишитеся задоволені результатом: рецепт засолки дуже легкий, а виходить домашня оселедець надзвичайно смачною, з прекрасним пряним ароматом (в магазині таку ви точно не купите). Готуємо, маринуємо — і подаємо до вечері домашнього засолу оселедця з картоплею. А можна з оселедця малосольною приготувати безліч страв (деякими рецептами я з вами поділюся). Отже, приступаємо.

Інгредієнти

  • оселедець;
  • 1 літр води;
  • 4 столові ложки солі;
  • лавровий лист;
  • перець горошком — запашний і звичайний;
  • коріандр;
  • гірчиця в зернах;
  • гострий перець.

Смачний маринад для оселедця: покроковий рецепт

  • У каструлю наливаємо літр окропу, додаємо 4 столові ложки крупної солі, додаємо спеції.
  • Ставимо воду на вогонь, чекаємо, поки закипить — і вимикаємо.
  • Оселедець розморожуємо, відрізаємо голову (якщо її не обрізати — час засолювання збільшитися, як і кількість солі: голова забирає на себе всю сіль). Беремо ложку (або вилку) засовуємо її вздовж по хребту риби: прибираємо кров і плівку. Молоки і ікра (при наявності) залишаються всередині.
  • Моєму рибу зсередини і зовні, відрізаємо хвіст і сушимо за допомогою рушника. Кладемо рибу в судочок.
  • Вимикаємо маринад і даємо йому повністю охолонути.
  • Холодний (повністю остиглий) маринад виливаємо на оселедець.
  • Закриваємо кришкою і відправляємо в холодильник на дві доби (риба буде малосольний). Якщо любите більш солону — потримайте ще добу.
  • Виймаємо рибу на блюдо і протираємо паперовими рушниками з двох сторін (для максимального підсушування).
  • Якщо ви солили не одну, а кілька рибок, і не плануєте їх всі відразу з’їсти, то нанесіть на кожну рибку за допомогою пензлика невелику кількість рослинної олії (для кращого зберігання) і загорніть в харчову плівку.
  • Для подачі на стіл. Щоб відокремити філе від хребта (м’ясо від кісток), розрізаємо ножем спинку (уздовж по хребту) просовуємо великий палець між двома філе і акуратно, придавлюючи близько хребта, відкладаємо від кісток. Акуратно ножем чистимо залишилися дрібні кісточки і чорну плівку.
  • З готової оселедця малосольною можна приготувати безліч різноманітних страв: салати, закуски, паштети, канапе — а можна просто подати рибу під різним соусом. Пропоную вашій увазі кілька простих рецептів.

    • Оселедець в сирному соусі. Готове філе 1 риби (пряного посолу) розрізати на порційні шматочки і викласти в сервірувальну тарілку. Нарізати 1 головку ріпчастої цибулі півкільцями, викласти на оселедець і полити 1 столовою ложкою рослинного масла. Для сирного соусу змішати по 2,5 столової ложки сметани і майонезу, 1 столову ложку томатного соусу, 40 грам натертого на дрібній тертці твердого сиру і пропущений через прес часник (1 зубчик). Сирним соусом покрити рибу, посипати зеленою цибулею — і можна подавати на стіл.
    • Паштет з оселедця з морквою. Відварюємо 2 моркви середнього розміру, 100 грам вершкового масла попередньо нагріваємо при кімнатній температурі, беремо філе однієї оселедця (середнього розміру, маринованої за нашим рецептом) і один плавлений сирок. Нарізаємо всі шматочками і складаємо в кухонний комбайн (або блендер). Подрібнюємо (ступінь помелу і кількість солі — регулюйте самі). Зберігати отриманий паштет в холодильник можна максимум 3 дні.

    Ну, як вам оселедець пряного посолу? Думаю (навіть впевнена в цьому), ваші рідні і гості залишилися задоволені. Обалденно смачна рибка, купа страв, приготованих з неї — і все це з мінімальною кількістю витрат. Хочете ще більше рецептів приготування страв з малосольної риби? Тоді ласкаво просимо до нас на сайт.

    Маринад для селедки домашнего приготовления

    Приємного апетиту.