Маринад для оселедця домашнього приготування — унікальна можливість приготувати малосольну пряну рибу.
Впевнена, ви залишитеся задоволені результатом: рецепт засолки дуже легкий, а виходить домашня оселедець надзвичайно смачною, з прекрасним пряним ароматом (в магазині таку ви точно не купите). Готуємо, маринуємо — і подаємо до вечері домашнього засолу оселедця з картоплею. А можна з оселедця малосольною приготувати безліч страв (деякими рецептами я з вами поділюся). Отже, приступаємо.
Інгредієнти
- оселедець;
- 1 літр води;
- 4 столові ложки солі;
- лавровий лист;
- перець горошком — запашний і звичайний;
- коріандр;
- гірчиця в зернах;
- гострий перець.
Смачний маринад для оселедця: покроковий рецепт
З готової оселедця малосольною можна приготувати безліч різноманітних страв: салати, закуски, паштети, канапе — а можна просто подати рибу під різним соусом. Пропоную вашій увазі кілька простих рецептів.
- Оселедець в сирному соусі. Готове філе 1 риби (пряного посолу) розрізати на порційні шматочки і викласти в сервірувальну тарілку. Нарізати 1 головку ріпчастої цибулі півкільцями, викласти на оселедець і полити 1 столовою ложкою рослинного масла. Для сирного соусу змішати по 2,5 столової ложки сметани і майонезу, 1 столову ложку томатного соусу, 40 грам натертого на дрібній тертці твердого сиру і пропущений через прес часник (1 зубчик). Сирним соусом покрити рибу, посипати зеленою цибулею — і можна подавати на стіл.
- Паштет з оселедця з морквою. Відварюємо 2 моркви середнього розміру, 100 грам вершкового масла попередньо нагріваємо при кімнатній температурі, беремо філе однієї оселедця (середнього розміру, маринованої за нашим рецептом) і один плавлений сирок. Нарізаємо всі шматочками і складаємо в кухонний комбайн (або блендер). Подрібнюємо (ступінь помелу і кількість солі — регулюйте самі). Зберігати отриманий паштет в холодильник можна максимум 3 дні.
Ну, як вам оселедець пряного посолу? Думаю (навіть впевнена в цьому), ваші рідні і гості залишилися задоволені. Обалденно смачна рибка, купа страв, приготованих з неї — і все це з мінімальною кількістю витрат. Хочете ще більше рецептів приготування страв з малосольної риби? Тоді ласкаво просимо до нас на сайт.
Приємного апетиту.