Зелений салат: як вибрати і що приготувати

Існує більше сотні видів цієї рослини. З цієї статті ви дізнаєтеся про найпоширеніші з них, а також про те, як можна приготувати смачну страву, використовуючи цей інгредієнт.


                                    Зеленый салат: как выбрать и что приготовить

Айсберг

Один з найпопулярніших продуктів на планеті, який «йде» в багато страв. Має нейтральний смак і яскраві соковиті листя.

Батавія

Дізнатися її можна по кучерявим листям. На смак Батавія солодкувата, вона відмінно поєднується з:

  • горіх;
  • сендвічами;
  • яловичина.

Корн

Інакше-ягняча травичка. Являє собою кущик з дрібними листочками пряного смаку. Найкраще поєднується з рослинними оліями, проте для основи страви не годиться.

Хрінниця

Цей зелений салат відрізняється гострим смаком. Він є відмінним доповненням до яловичини.

Латук

На смак прісний, проте ідеальний для сендвічів. Його плюс в тому, що він не перебиває смак інших продуктів.

Лолло Росса

Найсмачніший продукт – з червоним листям. Його смак нагадує горіхи з гірчицею.

Мангольд

Нагадує за смаком шпинат. Його можна вживати вареним.

Пекінська капуста

Її листя-оптимальне Доповнення до сендвічів.

Ромен

Як правило, йде в «Цезар». Має пряний смак і відмінно поєднується з куркою.

Фриз

Жовтуватими листочками фризі часто прикрашають страви. Завдяки гірчинці він поєднується з рибою і м’ясом.

Користь зеленого салату

  • Мінімум калорій.
  • Крес має антибактеріальну дію.
  • За допомогою латуку можна відновити нестачу заліза.
  • Рукола благотворно впливає на імунітет.

Чим доповнити ці продукти

Горошок

Він прекрасно поєднується з пекінською капустою, бринзою, прованськими травами і айсбергом.

Томат

Вам будуть потрібні моцарелла, черрі, кріп, сіль з перцем, оливкова олія і салатна суміш. Всі інгредієнти необхідно ретельно перемішати.

Квасоля (біла)

Візьміть будь-яку салатну суміш, додайте, крім квасолі, огірки, сіль з перцем і оливкове масло. Подавати блюдо можна з хлібцями.

Яблука зелені

До них підійде такий зелений салат, як пекінська капуста. Не забудьте про болгарський перець і ріпчасту цибулю. Заправте оливковою олією або лимонним соком.

Курка

Куряча купа поєднується з латуком і апельсинами. Також в якості інгредієнтів підійдуть корн, зелені яблука і морква. Не забудьте про кедрові горішки, оливкова олія і мед, а також перець і сіль.

Огірок

Вони поєднуються з кінзою, кропом, ріпчастою цибулею і оливковою олією. Зелений салат можна взяти будь-хто.

Приємного апетиту!