Закусочний пиріг з червоною рибою «Різдвяний вінок»: для світлого свята

Готуємо незвичайну закуску для святкового столу: з повітряними зеленими коржами і червоною рибою – закусочний пиріг з червоною рибою «Різдвяний вінок».

Це дуже смачно і ефектно: просто вищий пілотаж! Коли дивишся на картинку, думаєш, що нереально самому приготувати таке диво! Насправді ж нічого складного немає! Зате результат приголомшливий: повітряне тісто, ніжний і смачний крем – мрія будь-якого гурмана. Попереду Різдво: світлий і красивий сімейний свято – побалуйте рідних незрівнянною випічкою.

Необхідні інгредієнти

Тісто

  • шпинат свіжий – 150 грам,
  • масло рослинне – 150 грам,
  • курячі яйця – 3 штуки,
  • цукор – 1 чайна ложка,
  • сіль – ½ чайної ложки,
  • цедра 1 лимона,
  • лимонний сік – 20 мл,
  • розпушувач – 11 грам (пакетик),
  • пшеничне борошно – 150 грам,
  • крохмаль кукурудзяний – 40 грам.

Начинка

  • вершковий сир – 300 грам,
  • слабосолона сьомга – 300 грам,
  • часник – 2-3 зубчики,
  • кріп – 1 пучок,
  • лимон – 1 штука.

Як приготувати закусочний пиріг з червоною рибою «Різдвяний вінок»

  • Шпинат викладаємо в чашу блендера, туди ж вливаємо лимонний сік і рослинне масло. Збиваємо заглибним блендером до однорідної маси. Виливаємо шпинатну масу в миску.
  • Білки відділяємо від жовтків. Жовтки кладемо в шпинатну масу. У білки ж додаємо дрібку солі і збиваємо міксером до густої піни, з стійкими піками.
  • В шпинатну масу додаємо сіль, цукор, цедру лимона і збиваємо міксером.
  • У пшеничне борошно додаємо крохмаль, розпушувач, перемішуємо і просіваємо в шпинатну масу. Замішуємо тісто спочатку лопаточкою, потім збиваємо міксером.
  • Рада. Розпушувач легко і просто можна зробити своїми руками: рецепт дивіться за посиланням.
  • Порціями, поступово, додаємо збиті білки і вимішуємо лопаткою: круговими рухами знизу вгору, до однорідної маси.
  • Форму для випічки беремо, як на великий кекс. Промазуємо рослинним маслом (або спеціальної антипригарній емульсією), посипаємо борошном і перекладаємо у форму тісто.
  • Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 35 — 40 хвилин. Готовність пирога перевіряємо дерев’яною шпажкою. Викладаємо пиріг на решітку і залишаємо до повного охолодження.
  • Остиглий пиріг розрізаємо навпіл: на два коржі. Незвичайно красивий, зелений!
  • Готуємо крем. У миску викладаємо вершковий сир, дрібно нарізаний кріп, подрібнений часник, сіль, перемішуємо. Крем перекладаємо в кулінарний мішок.
  • Шматочки риби розрізаємо на вузькі та довгі смужки. Як зробити смачну сьомгу в домашніх умовах за 15 хвилин, дивіться на нашому сайті.
  • На нижній корж наносимо по колу три смужки крему. Між смужками крему викладаємо, так само по колу, смужки риби. Риби вийде два кола. Якщо крему замало, додаємо його між рибою.
  • Накриваємо другим коржем. З шматочків риби звертаємо трояндочки: приблизно 7 штук, і кладемо їх рівномірно на корж. Навколо трояндочок відсаджуємо квіточки з крему і прикрашаємо гілочками кропу. Поруч викладаємо половинки кружечків лимона.
  • Різдвяний вінок готовий! Яскраве, красиве і дуже смачне блюдо! Перед подачею до столу розрізаємо закусочний пиріг з червоною рибою на порційні шматочки. У розрізі ще красивіше! Повітряне тісто, ароматний крем, найсмачніший – і все це в поєднанні зі слабосоленої сьомгою! Не закуска, а мрія кулінара! Ще більше цікавих рецептів для будь-якого столу ви знайдете на нашому сайті: залишайтеся з нами.

    Закусочный пирог с красной рыбой «Рождественский венок»: для светлого праздника

    Приємного всім апетиту і світлого свята.