Закуска з баклажанів з салатом з цибулі і зелені: і м’яса не захочеться

Це блюдо заслуговує вашої уваги! Закуска з баклажанів готується просто, з доступних продуктів! Але от смак цієї страви – просто щось!

Від нього неможливо відірватися! Запевняємо вас: смачніше м’яса і грибів у 100 разів! Запечені баклажани в духовці, з пікантним салатом з лука, петрушки і часнику – це чудова осіння закуска для будь-якого столу! Баклажани ароматні, ніжні, можна навіть сказати, пікантні: від них неможливо відірватися – хочеться ще і ще. А скільки користі в такий закуски: заряджаємося вітамінами перед довгою зимою.

Склад продуктів

  • баклажани – 2 штуки (приблизно 500 грам),
  • цибуля – 1-2 штуки,
  • часник – 1-2 зубчики,
  • цукор – 1 чайна ложка (5 грам),
  • сіль – 1 чайна ложка (5 грам),
  • петрушка,
  • олія рослинна – 2 столових ложки,
  • оцет 9 % – 1 чайна ложка.

Закуска з баклажанів з салатом із зелені: покроковий процес приготування

  • Баклажани промиваємо, нарізаємо вздовж поздовжніми брусками.
  • Деко застеляємо пергаментним папером, викладаємо баклажани.
  • За допомогою пензлика змащуємо шматочки рослинним маслом до рум’яної скоринки, щоб під час запікання утворилася рум’яна кірочка.
  • Рада. Використовуйте ароматне домашнє масло, щоб страва була більш яскравим і смачним.
  • Ставимо деко в розігріту до 190 градусів духовку на 20-25 хвилин.
  • Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, дрібно нарізаємо зелень петрушки, часник пропустимо через прес.
  • Все це змішуємо, додаємо цукор, сіль і рослинне масло, перемішуємо, додаємо оцет, ще раз перемішуємо і даємо настоятися 5 хвилин.
  • Готовим баклажанів даємо трохи охолонути й нарізаємо їх невеликими шматочками. Якщо Ви не любите баклажани з шкіркою, то це якраз той час, коли шкірку зняти легко. Знімайте шкірку, а потім вже нарізайте.
  • Баклажани викладаємо на блюдо гіркою, зверху розподіляємо приготований промаринований лук, з петрушкою і часником.
  • Перемішуємо салат знизу догори, обережно, щоб не зламати форму баклажанів, і вони не перетворилися в кашку.
  • Блюдо накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 10-12 годин. Закуска готова!
  • Ароматна, пікантна, дуже смачна закуска з баклажанів з салатом із зелені – це блюдо, яке у вашій родині стане улюбленою! Обов’язково приготуйте цю закуску. Порадуйте себе і своїх близьких: оригінально, смачно і ситно. Використовуйте сезон свіжих овочів (вірніше, його завершення), на всю котушку: готуйте смачні і корисні страви з нашим сайтом.

    Закуска из баклажанов с салатом из лука и зелени: и мяса не захочется

    Приємного апетиту!